19. desember: God bok

I dagen luke har vi fåttet godt bokråd av Tulla i Bislet Bok. Kanskje mangler du en gave, eller kanskje vil du krølle deg opp i sofaen og lese selv?

Det irske stjerneskuddet Claire Keegan mestrer kunsten å skape stor litteratur med få ord. Hennes glassklare, ømme skildringer av diverse eksistenser gjør uutslettelig inntrykk på leseren. Kortromanen «Småting som dette» er en julefortelling fra den irske landsbygda på 1980-tallet. Kullhandleren Bill skal levere kull til det lokale klosteret som det siste før julaftens-feiringen med familien, men på turen avsløres det en dyster side av landets historie.

I kortromanen «Tre lys» sendes en ung jente bort for å bli plassert midlertidig hos en fosterfamilie. Gjennom små observasjoner, fortalt fra jentas perspektiv, skjønner vi langsomt hvilken hemmelighet den nye familien bærer på. Boken er melankolsk, lysende og livsbekreftende — man blir smittet av jentas styrke. Disse to bøkene finnes samlet i en pocket, og enkeltvis i vakre innbundne utgaver.

Hilsen Tulla i Bislet Bok

Samleutgave av «Småting som dette» og «Tre lys» i pocket, kr 199. Innbundet utgave av «Småting som dette» kr 119,- tilbud hos Bislet Bok, Innbundet utgave av «Tre lys» 299,-