15. desember

Bak dagens luke skjuler det seg to bøker. To kunstbøker. To bøker om livskunst. Til deg selv. Til en du er glad i. Men kanskje aller mest til deg selv.

 

Vi finner «Vær din beste venn» av Marianne Magelssen og «Veien» av Vigdis Garbarek. Den første er gitt ut på Gloria Forlag i 2020, den andre på Arneberg Forlag i 2013. To vakre bøker som tilsynelatende er raskt lest; begge i delikat design med luftige sider, korte setninger, kloke setninger, krevende setninger . . .  Dette er bøker å synke inn i, reflektere over, ta inn over seg, inn i sitt eget liv.  Enkelt er det ikke.  Men så er ikke livet alltid av det enkle slaget heller.

De to forfatterne deler modig og generøst sine erfaringer med oss. Det krever sin kvinne og mann å være venn med seg selv. «Når du er din egen beste venn tåler du virkeligheten», skriver Marianne som har fått psykolog og lyriker Helge Torvund til å dele noen tanker i boken. Under overskriften: Å aksepterast som den ein er, følger han opp kjernebudskapet med klokskap. Bildene av Janine Magelssen kler boken godt.

«Livet er en gnistrende lek i det dypeste alvor», skriver Garbarek innledningsvis. Hun borrer enda dypere i materien Livet, Tilværelsen og Verden.  Og selv om det å søke visdom ikke er å være vis, så blir man rikere i sin sjel av å dele andres kloke tanker.  Igjen og igjen.

What do you want to do ?

New mail