14. desember

I dag trenger vi minst en engel! En skikkelig snill en. En som bringer gode nyheter.

 

Ordet engel kommer fra gresk (angelos) og betyr budbringer.Ifølge Wikipedia finnes det ni typer engler, med bl.a; kjeruber og serafer, og med erkeengelen på toppen av englehierarkiet.

Damene.no setter ekstra pris på skytsengler og englevakter som tidvis har steppet inn i penible situasjoner. Snøengler er også en favoritt. Vi søker gjerne også engle viten hos Evert Taube. Hør gjerne Sven Bertil her.

Men her litt mer fra Wikipedia: En engel er et overnaturlig, ofte bevinget åndsvesen som er beskrevet i flere religioner. I jødisk, kristen, islamsk og persisk tradisjon er englene Guds tjenere og budbringere og viser seg for menneskene gjennom åpenbaringer.

Englene vokter over hjem og individuelle sjeler, råder og passer på. De bærer med seg Guds ord til mennesket, og virker også som budbringer til Gud og de høyere rangerte englene.

Engler har ikke bare vært et begrep i de religiøse skriftene og den lærde teologien, men også et yndet motiv i den levende folketroen, i litteratur, billedkunst og moderne underholdningsindustri. Det er derfor et nærmest uendelig antall fortellinger om eller henvisninger til engler.