13. desember

I år er det ikke bare lussekatter som gjelder 13. desember. Vi tar med oss boken til Vetle Lid Larssen på kjøpet.

 

På snl.no leser vi: «Lucia, helgen, skytshelgen for hjembyen Siracusa på Sicilia og for jomfruer. Lucia ble en svært populær helgen veldig tidlig i kristendommens historie. Allerede på 400-tallet var dyrkelsen av henne utbredt.
Navnet «Lucia» kommer av lux, det latinske ordet for lys. I Norge feires Lucia på Luciadagen 13. desember. Alle fortellinger om Lucia hevder at hun døde som martyr og jomfru. Hun regnes derfor som både martyr- og jomfruhelgen.
Det regnes som sannsynlig at Lucia er en historisk person, og hun døde antagelig som følge av keiser Diokletians forfølgelse av kristne.»

Forfatteren Vetle Lid Larssen har brukt fem år på å dikte hvordan det gikk med Lucia etter at hun led martyrdøden, og etter 172 leste sider – dagen før dagen – med en nybakt lussekatt innabords, kan damene.no (ved en av dem) forsikre om at dette er en spennende reise. Har du ikke skrevet ønskeliste ennå, kan du med fordel inkludere Larssens bok. Velskrevet, underholdende og eventyrlig spennende. Verden var liten før internett også – alt tok bare lenger tid!