1. desember

Velkommen til damene.no’s adventskalender. Vi går rett inn i glasslottet til Norway Designs – det blir ikke ordentlig desember uten et besøk i deres eventyrlige juleunivers.

Eventyret om glasslottet strekker seg tilbake til midten av 1970- tallet.
Daværende dekoratør Åse Fire ønsket å lage et slott av glass som en del av juleutstillingen. Åse Fire lagde tegningene, og med hjelp fra to assistenter fikk hun blåst de ulike delene til slottet i glasshytten til PLUS i gamlebyen i Fredrikstad.

Glasslottet vokste i størrelse og fikk stadig flere deler ettersom Fire fikk nye ideer. I 2002 oppdaget butikksjef Trond Kinn at slottet begynte å bli for slitt til å tåle den årlige monteringen og demonteringen.

Men julen ikke ville bli det samme uten et slott.  Kinn tok derfor kontakt med den danske glasskunsteren Tobias Møhl som takket ja til utfordringen med å lage et nytt slott.

Tobias Møhl og hans kone Trine Drivsholm gjorde grundig research før de gikk i gang med å blåse slottet og tilbragte blant annet flere måneder på biblioteket.
De hentet inspirasjon fra barnelitteraturen, der slottene var overdådige og majestetiske, med ornamenter og palasser, og hadde et ønske om å lage et slott som appellerte til barn med ulik kulturell bakgrunn.

Det klarte de, og etter to års arbeid ble slottet endelig avduket i november 2005.
I dag er Møhl en verdenskjent glasskunstner, og vi er stolte over å ha et så storslått arbeid av ham og Drivsholm i butikken.

Norway Design anser glasslottet som et mesterverk, et lite stykke eventyr som siden midten av 70- tallet har spilt en sentral rolle i juleutstillingen. Det gjør damene.no også!

What do you want to do ?

New mail