Kultur

Kultur er et helt samfunns identitet, det er ryggraden i et folk.
Tor Åge Bringsværd

Bokanbefaling i november

November-anbefaling fra Røa Bok og Leker: «Babylon» er en liten perle utgitt av Solum Bokvennen forlag som er dyktige på å finne slike skatter å oversette.

November-dikt

Midt i november: Regnet siler ned og det er gråere en gråest. Da tyr damene.no til lyrikk. Vi slår oss løs med to dikt i dag: Ett til formiddags og et til kvelds. Enjoy!

Månedens bok: Det beste av alle verdener

Oktober: Månedens anbefaling blir en dobbel i forbindelse med en nyutgivelse: Det beste av alle verdener av Anthony Doerr er en original, andeledes og helt herlig fortelling med et fantastisk språk.

Kvinner på sokkel: Hønse-Lovisa

I vår serie “Kvinner på sokkel” får vi et gjensyn med Hønse-Lovisa. Hun er formet av skulptøren Nina Sundbye og står på Sagene i Oslo. Bildet viser Hønse-Lovisas hus.

Månedens bok: Verden under vann

Denne måneden hopper vi litt bort fra det skjønnlitterære til en av de mest interessante bøkene jeg har vært borti dette bokåret.

Dikt i september

I midten av september rydder vi plass til melankoli. Sommeren er definitivt over, og livet skal fylles med annet enn rosévin og sommergleder. Ta vare på dagene – de er selve livet.

Kvinner på sokkel

I Slottsparken er det skulpturer av fire flotte kvinner. To av dem – Kronprinsesse Märta og Dronning Sonja – er skapt av billedhuggeren Kirsten Kokkin.

Månedens bok: Mentalisten

Årets nye bok fra Camilla Läckberg og Henrik Fexeus kommer ut 26/8 og jeg var heldig nok til å få lese et
forhåndseksemplar i sommer.

Lyrikk i august

Før august renner ut mellom fingrene våre, gir vi oss poesien i voll. Rolf Jacobsen skrev mye om teknologi, men jammen var han også en romantiker.

Månedens bok: Pesten

Det er noen dager igjen av juli. Det er tid for å slappe av og tid for å lese. Røa Boks anbefaling i juli er Pesten av Albert Camus i nyoversettelse fra 2020 som gjør den språklig mer tilgjengelig og utrolig fascinerende.