Kultur

Kultur er et helt samfunns identitet, det er ryggraden i et folk.
Tor Åge Bringsværd

3. desember

Dagens luke inneholder en utflukt til galleriet Soli Brug på grensen mellom Råde og Sarpsborg. Her er verk av fem flotte kunstnere utstilt frem til 11. desember.

2. desember

Bak dagens luke skjuler det seg inspirasjon fra Italia via Verdal. Vi tror på Lise i Gold of Italy når hun sier: Ei appelsinkake du vil elske!

1. desember

Da vi åpnet gardinene idag, på selveste 1. desember håpet vi at det skulle myldre av snøkrystaller. Men akk . . .

Røa Bok anbefaler . . .

«Hektisk med Black Week og begynnelsen på julestria, men her kommer månedens bok», skriver Ole Christian i Røa Bok og Leker. Han anbefaler Matias Faldbakken.

November-dikt

1. november: Regnet siler ned og det er gråere en gråest. Da tyr damene.no til lyrikk. Vi slår oss løs med to dikt i dag. Enjoy!

Røa Bok anbefaler …

Oktobers bok er en forfatter vi kjenner fra Tante Ulrikkes Vei og Gul Bok. Zeshan Shakar har akkurat kommet ut med De kaller meg ulven, og tredjeboka skuffer ikke.

En kvinne på sokkel

I Spikersuppa i Oslo står «Cecilie – kvinne med uhelbredelig brystkreft». Statuen er laget av Håkon Anton Fagerås og er en sterk påminnelse om hvor skjørt livet er.

Dikt på tampen av september

Salig Piet Hein er god å ty til når man har behov for litt livsvisdom. Her er et dikt “til dem der hele tiden har så travlt med at være noget”.

“The Elevator Pitch”

Det er den magien vi klarer å få til i interaksjon med andre, som gjør at vi skaper nye forretningsmuligheter. Forteller Catherine Lemaréchal i sin Innsikt 49.

Claire Keegan – Tre Lys

Vi starter høsten med en liten og nydelig bok fra en av Irlands aller viktigste forfattere. Røa Bok anbefaler forfatter Claire Keegan.