Tilbakevennende blærekatarr

Tilbakevennende blærekatarr, gjentatte antibiotikakurer, etterfulgt av sopp-plager og skjedebetennelse.
Det finnes råd hos homeopaten!

En fortvilet kvinne i 40-årene tar  kontakt. Hun kan gå symptomfri til sengs men våkner med en dump smerte i underlivet. Hyppige turer på toalettet, men det kommer bare noen dråper. En følelse av aldri helt å få tømt seg. De siste antibiotikakurene er etterfulgt av økt utflod, rødme og sårhet i skjeden. Etter gjentatte behandlinger, lever hun i en stadig angst for å få nok en infeksjon.  Hun har lest en artikkel i bladet Familien om en kvinne med gjentatt blærekatarr, som har blitt frisk etter besøk hos meg. Kan jeg hjelpe også henne?

Min største pasientgruppe er kvinner og barn med  tilbakevennende blærekatarr og en historikk med gjentatte antibiotika kurer. Akutt behandlingen har gitt bedring, men tilbakefallene har blitt mer og mer hyppige. Kvinnene tar kontakt med meg for å bryte den vonde sirkelen.

Den utløsende årsaken til infeksjonen kan være mange. Noen reagerer på kulde, andre får infeksjon etter sex, kanskje etter å ha fått ny partner. Mange er i en alder hvor østrogenproduksjonen er på nedadgående, slimhinnene blir tynnere og mer utsatt for infeksjon. Også gravide kvinner kan være utsatt.

Alle kvinnene har sin historie. Jeg nedtegner et detaljert symptombilde, som hjelper meg å finne en homeopatisk medisin som har en likhet med symptomene. Den homeopatiske medisinen tas med en gang smerter oppstår, ved behov også forebyggende. Medisinen har ingen bivirkninger. Den spiller på lag med og skal vekke ditt immunforsvar. Riktig medisin tatt ved de første tegnene på ny infeksjon skal gi spontan bedring og virker styrkende over tid. En urinprøve forteller om jeg lykkes med behandlingen eller ikke.

Gjentatt bruk av antibiotika kan gi resistente bakteriestammer. Normal bakterieflora endres og slimhinnens beskyttende barriere svekkes. De fleste får råd om å ta pro-biotika (melkesyrebaktreier) for å gjenopprette en naturlig bakterieflora. Prebiotika er mat som nærer de gode bakteriene. Viktig å unngå sukker som er lett næring for bakterier, drikke nok, samtidig som du holder deg varm. Blir bena kalde, synker temperaturen i slimhinnen og det blir vanskeligere for immunapparatet  å bekjempe infeksjon. Noen trenger fettsyrer for å styrke slimhinnen, andre mangler mineraler og flere har som kvinnen jeg fortalte om, oppvekst av en gjærsopp (candida) som finnes naturlig i alle friske kropper, men som kan få uønsket vekst når normalfloraen forstyrres. Våre kropper lever et liv i en fin balanse.

Jeg gir kostholdsråd og akutte råd som Tranebær med D-mannose. Hvis plager med hyppig vannlating på natten anbefaler jeg Roseberry (et preparat av planten Hibiscus) på kvelden. De fleste infeksjoner i blære er forårsaket av E-coli bakterien, som er sensitiv for det sure i veksling med det basisike. Jeg anbefaler å ta C-vitamin og natron, vekselsvis hver fjerde time, ved akutt infeksjon.
Det finnes gode råd og individuelle løsninger som kan gi disse kvinnene en friskere hverdag!

Anne Grosvold
Homeopat Balderklinikken