Tid for supper

Høsten skrider frem med de mest fantastiske farger vi kan huske her til lands. Det er igjen fredag og vi anbefaler ny suppe for helgen – denne gang jordskokksuppe….. nam, nam!

Jordskokksuppe
Til 4 personer

50 g smør
2 middels løk hakket
1 selleristilk i skiver
150 g jordskokk i skiver
150 g poteter i terninger
1 ts salt
1,5 liter grønnsaksbuljong
pepper etter smak

Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk og selleri og stek i ca 5 min. Rør av og til , til det er mykt, men ikke brunt.
Tilsett jordskokk, poteter og hvitløk, rør godt og hell i grønnsaksbuljong. Kok opp, reduser varmen, tilsett salt og småkok med lokk i ca 40 min. Til alle grønnsakene er møre.
Blend suppen med en stavmikser eller foodprocessor til den er silkemyk.
Smak til med mer salt om nødvendig og sort pepper.

Sakset fra Interiørmagasinet