Stress ned – det er vår!

Våren er her med sol og lengre dager. Nyt dagene, legg bekymringene vekk og kos deg med gode venner og andre hyggelige ting. Stress ned – det lønner seg!

Ti gode anti-stress tips

1) Lær deg til å si NEI! Har du veldig vanskelig for å si nei, kan du gjerne si ”jeg vet ikke” og be om litt betenkningstid.

2) Skriv ned det som skal gjøres – enten det er på jobb eller privat. Hva er viktig, hva er mindre viktig, hva kan utsettes, hva kan du overlate til andre og i tilfelle, til hvem?

3) Slutt å bekymre deg for framtida. Det som kanskje kan komme til å skje, skjer antagelig ikke allikevel. Ta en dag av gangen og vær tilstede her og nå.

4) Spis riktig. Regelmessige måltider og mye frukt og grønt.

5) Beveg deg mer . Når du er i aktivitet, får du også utløp for negativt stress.

6) Unn deg pauser i hverdagen. Husk lunsjpausen på jobben, gå helt vekk fra det du arbeider med, sett deg rolig ned og nyt lunsjen din. Ta også korte pauser ellers i løpet av dagen. Reis deg, rør på deg, hent et nytt glass med vann, lag en deilig kopp te, etc.

7) Ha det gøy og vær kreativ. Dans, syng i kor, mal bilder, lag figurer av leire eller treverk, inviter gode venner og vær kreative sammen eller se på morsomme filmer. Husk det gamle ordtaket om at en god latter forlenger livet .

8) Lær deg til å slappe av. Finn ut hva som passer for deg: Naturopplevelser, rusleturer i byen, spise middag på en hyggelig restaurant, utføre tai chi, yoga eller meditasjon, få massasje eller aromaterapi, lese en god bok eller et interessant blad, eller kanskje høre på litt avslappende, rolig musikk.

9) Sett pris på det positive som skjer. Tenk på noe hyggelig når du lukker øynene for å sove om kvelden.

10) Sov godt . Sørg for at du får nok søvn hver natt. Den dype søvnen er viktig for kroppens eget verksted, den holder faktisk på med både nyskaping, vedlikehold og reparasjon av celler mens du sover.

Kilde: Helse og Kost