Snørr og tårer….

Hver femte nordmann reagerer på pollen, hovedsakelig på pollen fra vindbestøvede trær som or, hassel, bjørk og gress og burot. Det er ikke selve pollenet vi reagerer på men proteinet som ligger i overflaten på kornet.

 

Homeopaten kan hjelpe deg….

En eneste hasselrakle kan gi fra seg 4 millioner pollenkorn. Bjørkepollen slipper pollenet når temperaturen stiger, en gang i april. Burot er ferdig med sin pollenspredning i august.

Allergi og astma har en ting felles. De er forårsaket av et immunsystem i ubalanse. Ved allergi feilreagerer immunforsvaret på det ufarlige pollenet og danner histamin som gjør at du får rennende øyne og tett/rennende nese. Stadig flere er plaget. Det er sammensatte årsaker, mildere klima og lengre pollensesong, men også studier som peker på at forurensning og økt mengde kjemikalier i hverdagen gjør kroppen mer sensitiv. Noe i moderne livsstil forskyver balansen av bakterier i tarmen, dette kan slå immunforsvaret ut av likevekt. Arv spiller også inn.

De allergifremkallende proteinene i pollen, kan ligne på proteiner i maten. Mange opplever en kryssreaksjon, de vanligste symptomene er kløe i munn og svelg.
Bjørkepollenallergikere bør unngå hasselnøtter, eple og rå gulrot. Gress kan bl. a. kryssreagere med melon. Burotallergikere kan være sensitive for løk, purre, paprika og selleri. Fullstendig oversikt fås på apotek. Alle allergikere bør unngå mat de reagerer på, mange har glede av å unngå melkeprodukter (kan øke slimdannelsen), hvete og sukkerholdig mat/drikke .

En omlegging av kostholdet og naturlige tilskudd kan redusere og i noen tilfeller fjerne behovet for medisinering.

Allergi pasienter har ofte lave C-vitamin nivåer. Vitaminet er et naturlig antihistamin, daglig dose kan lette symptomene. Vitaminer, mineraler, melkesyrebakterier og fettsyrer kan styrke kroppen i en periode hvor den blir utsatt for stor belastning. Mange har god hjelp av nesespray, øye dråper og allergitabletter (antihistaminer), mens andre føler ikke at behandlingen gir tilstrekkelig lindring.

Mens antihistaminer og kortison demper immunapparatet fra å reagere på pollen jobber homeopaten motsatt. Gjennom å utsette deg for ørsmå doser pollen, skal kroppen gradvis bygge opp en toleranse. En desensibilisering eller også kalt isopati. Behandlingen bør starte en måned før polleneksponering.

Som homeopat jobber jeg med en individuell tilnærming til hver enkelt pasient. Ønsker du å vite mer om hvordan du kan forbygge allergi, eller hva du bør spise/unngå å spise gjennom allergisesongen, eller ønsker andre alternative råd, ta gjerne kontakt.

 

Gjesteskribent – Homeopat Anne Grosvold ved Balderklinikken i Oslo.

Les mer: http://www.balderklinikken.no