Musikk til arbeidet

Musikk kan gjøre oss mer effektive på hjemmekontoret. Dette fremgår av en artikkel på forskning.no. Musikk aktiviserer de hjerneområdene som gir oss energi.

Forskning.no har intervjuet Geir Olve Skeie som er professor ved Griegakademiet og Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen. Han ga nylig ut boken Musikk og Hjernen, om hvordan musikk stimulerer og endrer hjernen vår.

Skeie sier til forskning.no at musikk aktiviserer hjernen og gjør den «påskrudd»: – Musikk stimulerer belønningssystemet i hjernen, noe som gir oss en velværefølelse, sier Skeie. – Den aktiviserer de hjerneområdene som også gir oss energi. Dette gjelder på trening like mye som på hjemmekontoret. Mer energi gjør oss bedre rustet til å jobbe effektivt, ifølge Skeie.

Men det er ikke all musikk som gjør susen. Skeie sier at man bør velge musikk man liker og som ikke tar for mye oppmerksomhet. Dessuten spiller det en rolle hva slags type du er:

– Det viser seg at folk som er ekstroverte, jobber bedre med musikk på ørene enn introverte, sier han. De introverte trenger gjerne mer fred og ro til å utføre arbeidsoppgaver, og de opplever oftere å bli forstyrret enn andre.

Skeies generelle råd til folk på hjemmekontor er:

– Finn fram den musikken du kan godt, og som du liker, men som ikke er alt for krevende å høre på.

Det er mer snadder i denne artikkelen. Les hele saken på forskning.no. Da kan du også finne ut hvilke låter som anses som mest produktive.