Med kamera på banen

Bevæpnet med et kamera, noen linser og et køllesett har jeg besøkt noen vakre golfbaner rundt om i verden. Nå har jeg samlet noen av mine beste golfbilder på en ny webside.

Jeg har nylig lansert en webside med en samling golfbilder som jeg har lagt mye tid og sjel i. Det er sikkert mange ikke-golfere som tenker ‘Golf? Gjesp….’ Det tenkte jeg også for ikke så mange år siden – og jeg må si at jeg fortsatt føler at denne ‘lasten’ må forsvares litt når jeg møter vanlige folk med normale og sunne interesser (det vil si, alt annet enn golf).
Men i det skjulte har jeg stukket av til noen vakre steder Norge, Europa og ellers i verden, bevæpnet med et kamera, noen linser og et køllesett. Vel, kanskje ikke så veldig skjult siden noen av reportasjene mine har stått på trykk i magasinet Norsk Golf og på nettstedet norskgolf.no. Men i de mer enn 10 årene som har gått siden jeg begynte å ta bilder på golfbaner, synes jeg at jeg har fått til noen ganske fine. Jeg lanserer meg nå som ‘golf course photographer’ uti den store verden, derfor er sidene på engelsk. Men det er bildene som er det viktigste….
De gir innblikk i noe av det som jeg liker best med å være ut på golfbanen, nemlig naturopplevelsen. Jeg har vært ute på banen i all slags vær, alle sesonger, her hjemme og i andre verdensdeler med en helt annen topografi, flora og fauna. Jeg slutter aldri å undres over hvor vakre omgivelsene er.
Kanskje bildene kan oppleves som estetisk innbydende selv for noen som ellers aldri kunne tenkt seg å løfte en golfkølle. Jeg har fått høre fra enkelte at golfbildene mine inspirerer til å begynne med sporten. Ingenting annet ville glede meg mer enn at flere ble med på moroa. Grunner til å begynne med golf: 1) vakre omgivelser 2) morsom lek 3) mange hyggelige mennesker og nye bekjentskap 4) mosjon (her vil noen argumentere mot, men det er vel ingen som kan påstå at fire timers gange ikke er mosjon?)
Håper bildene inspirerer noen nye rekrutter til våren!

Kaia Means
Golf photography: www.golfvisuals.com