
Høsten er suppetid. Be venner på middag og prøv en herlig gulrotsuppe…..
OPPSKRIFT PÅ HØSTENS HERLIGSTE SUPPE:
6 gulrøtter
6 sjalottløk
2 hvitløksbåter
½ grønn squash
1 ss karripulver
litt olivenolje
1 ss grønnsaksbuljong
1 liter vann
1 dl malte mandler
½ bunt fersk kruspersille
½ bunt fersk koriander
Skrell gulrøttene og del dem i skiver. Finhakk løken og hvitløken. Bruk et rivjern og grovriv squashen. Fres gulrotskivene, løken, hvitløken og den revne squashen sammen med karripulveret i litt olivenolje i en gryte. Tilsett buljong og vann. Kok opp og la suppen småkoke i omtrent 20 minutter på lav varme.
Tilsett malte mandler og de finhakkede ferske krydderurtene. La suppen putre i ytterligere omtrent 5 minutter.
Bruk en stavmikser om du vil ha en glatt konsistens på suppen – eller server den som den er.
LYKKE TIL!
KIlde: helseogkost.no