Glede

Let etter og bli klar over det som gjør deg glad i ditt liv. Jeg tror du vil bli overrasket over hvor mye det faktisk er…. skriver Birgitte Lange i sin bok Rikere hverdag.

Birgitte Lange skriver i sin bok Rikere hverdag – om et rikere liv her og nå.
Her siterer vi fra kapittelet om Glede:

Det er fint å være glad. Selvsagt.

Alle vil vel gjerne være glade hele tiden. Lykkelige og fornøyde. Men slik er ikke livet. Det går likevel an å hente frem glede i langt større grad enn vi kanskje tenker over. Jeg har brukt tid på å bli mer bevisst på hva som gir meg glede i mitt liv. Hva er det jeg kan hente frem og finne glede i når livet ellers går meg midt imot?

Det har vært vanskeligere enn jeg trodde å definere hva som gjør meg glad, for ofte vet jeg ikke helt nøyaktig hvorfor jeg er glad. Jeg bare registrerer velvære, balanse og harmoni. Jeg er «i flyt».
Den økte bevisstheten om hva som gjør meg glad, har gjort det enklere å hente frem gleden også når jeg trodde det var umulig. Jeg vet for eksempel at jeg alltid blir glad av å bake brød. Jeg vet at jeg alltid blir glad av å høre musikken til Tom Jones, The Carpenterd, ABBA eller James Brown. Jeg blir alltid glad av å lese damemagasiner. Det løser ikke problemene mine, men det gir meg en umiddelbar følelse av velvære, lykke og glede der og da.

Arbeidet med denne boken gir meg glede, og tipsene i denne boken har gitt meg mange stunder med store og små gledesopplevelser……

Se også Birgittes blogg: www.birgittesbok.com