Ganefryd på glass

Damene.no har en velutviklet sans for ingefær, for eksempel i te, helsebrygg, som krydder i viltsaus eller i en fluffy marengsdessert. Ingefær kan også syltes i sherry, men det får vi ta en annen gang.

Damene.no har en velutviklet sans for ingefær, for eksempel i te, helsebrygg, som krydder i viltsaus eller i en fluffy marengsdessert. Ingefær kan også syltes i sherry, men det får vi ta en annen gang. Nå er det pærer på glass det handler om.
Som ivrige lesere av bladet «Lev landlig» fikk damene vann i munnen av et innslag om vaniljekokte pærer med ingefær. Oldemor og bestemor puttet mat fra skog og hage på glass og krukke. De hermetiserte, syltet, saltet, tørket elelr la frukt og bær på brennevin. Det er bare å begynne……
Det er matskribenten Kari Finngaard som har bidratt med følgende oppskrift:

Til et stort norgesglass (husk sterilisering):
8-10 faste pærer
1 vaniljestang
8 dl vann
7 dl sukker
1 sitron
1 bit fersk ingefær

Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene. Skrell ingefæren, skjær i tynne skiver. Press saften av sitronen. Kok opp vann, sukker, vaniljefrø, ingefær og sitron. Skrell pærene, behold gjerne stilken. Legg pærene i den kokende laken. La dem trekke i vannet på svak varme 15-20 minutter. Legg pærene forsiktig over på et rent norgesglass. Hell over laken slik at den dekker pærene. Skru på lokk med gummistrikk. Oppbevar pærene kjølig

Lykke til!!