Engelsk Eton Mess

Bringebær hører definitivt sommeren til. Bringebær, Rubus idaeus, er en flerårig staude som tilhører rubus-familien. Til samme familie hører bjørnebær og multe.

Dette er en klassisk engelsk oppskrift på en bringebærdessert – skal serveres i høye glass med lang skje – lekkert!

Oppskriften på engelsk Eton Mess.

En blanding av:
Lettpisket usøtet krem
Marengs (en god del, helst hjemmelaget) brukket i biter
Bringebær, som har fått godgjøre seg en stund md litt sukker

Hjemmelaget marengs:
Pisk hvitene med 2 ss sukker på middels hastighet til marengsen begynner å bli stiv.
Hell i resten av sukkeret litt etter litt. Sett opp hastigheten og pisk til marengsen er stiv og blank.
Bre marengsen utover på et stekepapir dekket med bakepapir. Hvis du strør litt sukker over den før du steker, blir den ekstra sprø.
Stekes i ca 1 time på nederste rille, på 150 grader. Slå av ovnen, lukk opp døra og la marengsen stå til den blir kald.
Stekt marengs kan oppbevares i tett boks i flere uker.

Vi ønsker alle lykke til og GOD SOMMER!!!

Kilde: Bringebærlandet. Smaken av norsk sommer. DInamo forlag.