Dele

«Det vi vet og kan, blir ikke mindre av å dele med andre. Tvert imot. Ved å dele får vi mer. » – Skriver Birgitte Lange i sin bok Rikere hverdag.

Det er viktig og fint å dele. Dele et måltid, dele tanker, dele erfaringer og dele opplevelser. Dele gleder og sorger. Å dele med andre betyr også å by på seg selv. På denne måten kan du dele din innsikt, kunnskap og kompetanse med andre.

Jeg har gode erfaringer med å dele uferdige tanker med andre. På den måten blir mine egne tanker klarere og tydeligere for meg selv, jeg får utvidet min egen forståelse, og jeg får innsikt i andres tanker om det samme temaet……….

……..Det vi vet og kan, blir ikke mindre av å dele med andre. Tvert imot. Ved å dele får vi mer. Ta sjansen på å dele en uferdig tanke, en matrett du aldri har laget før, en billig flaske vin. Del tvilen din, entusiasmen over noe du holder på med, skuffelser og opplevelser. Det blir ikke mindre ditt om du deler med andre. Når du deler noe med andre, får de en anledning til å oppleve noe av det du er opptatt av. Du kan få hjelp, støtte, motforestillinger og økt forståelse.

Det som kan synes umulig og virkelighetsfjernt når du kaver med tanker alene, kan bli konkret og håndterlig når du deler det med andre mennesker. Det som virker pinlig i ditt eget hode, normaliseres når du snakker med noen.

Å dele innebærer å involvere andre i eget liv. Når du deler, inngår du i et fellesskap med mennesker rundt deg. Det er viktig. Da får du samtidig den nødvendige tilhørigheten som vi mennesker trenger.
Er det noe du har lyst til å fortelle til noen? Akkurat nå? Gjør det!

 

Kilde: utdrag fra boken Rikere hverdag av Birgitte Lange.
Les mer og bestill boken her:  Forlag Cappelen Damm