8. desember

Lørdagsgodt på en mandag? Det går an når det er advent.

– Og sjokolade MÅ vi jo ha i julen, og sundt er det og, masse antioksidanter! (Redaktøren for damene.no er veldig glad i sjokolade.)

Så lite som 6,7 gram sjokolade per dag har en beskyttende effekt mot betennelser – og mulig påfølgende hjerte- og karsykdom, skrev forskning.no i 2008. Det understrekes at det må være mørk sjokolade, og spiser du mer en 6,7 gram per dag synes effekten å avta.

Å lage sjokolade selv er vel litt for mye å forlange, det finnes jo en million deilige sjokolader å få kjøpt der ute.

Vi anbefaler gjerne filmen Sjokolade (Chocolat) med Juliett Binoche og Johnny Depp. Denne fantastiske filmen fra 2001 er en romantisk fabel om hvordan smaken på livets gleder kan endre en person, et forhold, en by, og filmen er et “must” i enhver DVD-samling, eller du kan se den på Filmweb.no.

Av Chocolat lærer vi at Aztec-indianerne tilsatte søtt til den beske smaken og kalte sjokolade «livets vann». Videre l at når sjokoladen kom til Frankrike  på 1800-tallet, ble den ansett som narkotika.
Og det er den vel for mange i dag også

Sjokoladesmaking.no er et nettsted dedikert til fin mørk sjokolade laget av aromatiske kakaobønner. De påberoper seg å være spesialister på verdens beste sjokolademerker og prisvinnende kvalitetssjokolader, og utrolig nok: De arrangerer opplevelseskurs i sjokoladesmaking. Kurset holdes av Norges første sertifiserte sjokoladekjenner.

Damene.no har selvfølgelig et tips til en julegave, nemlig boken

Sjokolade, sjokoladeoppskriftene du bare må ha.
Forlag: Spektrum /Kjøkkenklassikere.
Finnes å få kjøpt på bokeksperten.no. (Våre lesere får 10% på alle bøker, oppgi koden venner.)

Leser bak på boken: « Sjokolade er noe man alltid må ha på lur, og det er en av livets store gleder. I denne boken viser vi sjokoladen i all sin prakt, enten du vil bake en dekadent kake, en enkel formkake eller noe sprø småkaker, eller du vil lage en rask og enkel dessert, har Sjokolade alle oppskriftene du trenger, og boken egner seg like godt for nybegynnere som for superkokken.”