2. desember

Bak luke 2 i damenes adventskalender finner du en dessertoppskrift litt utenom det vanlige. For den som er glad i jul, dessert og gløgg blir denne gløgg-isen fort et must.

 

GLØGG-IS
Serveres nylaget, eller frys ned i porsjonsformer og ta frem etter hvert som du får lyst på is.

5 dl gløgg (gjerne ikke så søt)
1 vaniljestang, delt på langs
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl fløte

Ha gløgg og vaniljestang i en kjele. La småkoke i 10 minutter.
Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Fjern vaniljestangen og pisk eggeblandingen inn i gløggen. La blandingen syde på svak varme mens du pisker kraftig til den tykner. Blandingen må ikke koke. Avkjøl. Pisk fløte til krem og vend den inn i gløggblandingen. Hell over i porsjonsformer og sett i fryseren.
Dypp formene forsiktig i varmt vann og skjær langs kanten med en kniv før servering, slik at de kan hvelves pent over på en asjett. Pynt for eksempel med appelsinbiter og nøtter, eller lett kaneldryss.

Nok til 6 personer.
Lykke til!