10. desember

Luke 10 inneholder et JULEBRØD med tyttebær! Enkel oppskrift, du trenger en lite gryte med lokk, og du må beregne noen ekstra timer til heving.

 

GRYTEBRØD MED TYTTEBÆR

1 brød
Du trenger en liten gryte med lokk.

150 g speltmel, sammalt grov
350 g siktet hvetemel
2 dl grovhakket valnøtter
2 dl tørkede tyttebær
2 ts salt
1 ts tørrgjær
4 dl grønn te – f.eks. løvetann eller brennesle

Bland alt det tørre i en bolle. Rør inn teen.
Dekk bollen med plastfolie, og la deigen heve
i romtemperatur i 12 – 18 timer.
Dekk benken med et bakepapir, og hvelv deigen over.
Glatt den ut i en firkant.
Brett deretter deigen dobbelt ved å dra kantene inn mot
midten noen ganger. La den etterheve i 1 1/2 time
med bretten ned og bakebollen hvelvet over.
Forvarm den tomme gryten med lokk i ovnen ved 250 grader i 30 minutter.
Legg den ferdige hevede deigen i den varme gryten med bretten ned.
Dryss litt mel over og under deigen.
Legg på lokk og stek brødet i den varme ovnen i 30 minutter.
Ta av lokket og stek i nye 15 minutter, nå ved 200 grader.
Brødet er ferdig når det har fått en fin og gyllen stekeskorpe.
Hvelv ut brødet og avkjøl på rist.

Lykke til!!