Trivsel der du er

Gjest Lise Djerv Hillås. Hva er ditt mål? Hva er det neste du skal oppnå? Når er neste målgang? Hva deretter? Hvem skal du slå? Hvor skal du? Hva er veien videre? Hva? Når? Med hvem? Og hvorfor?

 

Jeg er ikke veldig opptatt av at vi alle skal være best, at vi skal alle klatre opp neste topp, at vi hele tiden skal oppnå noe for at livet skal bli bedre, større eller rikere. Jeg er opptatt av å leve her og nå – leve livet litt langsommere – og nyte det vi har.

Men, og det er ganske morsomt, uansett om du har det bra her du er, på privaten, skole eller jobb, eller om du ønsker å gå et skritt videre, gjøre endringer, øke takten eller oppnå noe større, har du behov for de samme teknikkene. Det handler om mental trening. I dag gir jeg deg oppgaver som gir deg økt fokus og nytelse enten på det du allerede har eller det du vil oppnå.

Det første er å sette ord på det du setter pris på. La oss si du ønsker økt fokus på de positive tingene som befinner seg i livet ditt. For økt oppmerksomhet er det nødvendig at du forteller dette til deg selv og med positivt fortegn. Det er stor forskjell på si hva du vil ha og hva du ikke vil ha. Hjernen er rask til å oppfatte det du sier, men har en tendens til å glemme ordet ikke. Snakk positivt til deg selv, du er en rå lytter. Øvelsen gjør at du etterhvert vil legge merke til flere og flere hyggelige ting som skjer. Skriv ned tre ting hver dag i en liten bok eller på notater på mobilen, det er viktig at du synliggjør det for deg selv.

Det andre som er viktig er å rette oppmerksomheten på hva dette gjør med deg. Hva kjenner du i hjertet ditt, hvilke tanker blir hodet ditt fyllt av og hva skjer med humøret ditt når din bevisshet er rettet mot dette senteret? Hvordan påvirker dette dine omgivelser? Lukk øynene og lag deg en film med deg og de rundt deg i hovedrollene. Hvor er dere? Hvordan ser det ut? Hva gjør dere og hvilke positive øyeblikk og hendelser skjer? Lag filmen så autentisk og med så mange detaljer som mulig, farger, lyder og følelser. Kjenn hva det gjør med deg og beskriv dette med konkrete ord.

Hensikt og mening gir motivasjon og dette er nødvendig for trivsel der du er nå eller for vekst og utvikling på videre vei. Det er når du er på din egen topp at du har det som bestJ

 

Lise Djerv Hillås driver firmaet Til Det Bedre og leverer coaching til private og bedrifter, workshop innen temaer som mental styrke og måloppnåelse, er sertifisert kursleder for Barnas Plattform samt at hun har oppdrag som profesjonell verge. Hun har bakgrunn fra ulike bransjer i næringslivet og henter energi fra begeistring, iver og vilje. Hun motiveres av interesse, forståelse og hensikt. Kombinasjonen skaper utvikling og vekst – Til Det Bedre!!!