Stol på din intuisjon

Gjest Turid Torbergsen. Intuisjon er en følelse av hva som er rett i en gitt situasjon, uten at vi kan forklare det på et logisk nivå. Med andre ord så innebærer intuisjon ingen forståelse av den logiske sammenhengen, men er mer en følelse av hva man mener er riktig, uten å kunne forklare beslutningen.

Intuisjon er først og fremst et signal som kommer innenfra og som du bevisst registrerer. Det kan komme i form av bilder, symboler,lyder, tanker eller følelser. Intuisjonen kan gi oss ideer, løsninger og svar uten anstrengelse og bevissthet om prosessen.

Carl Jung har sagt at intuisjon er en naturlig funksjon i oss selv, hjelper oss til å forstå oss selv og andre bedre og bidrar til å forbinde oss til en større metafysisk ekstistens.

Aktiv bruk av intuisjon kan bidra til at vi stoler mer på oss selv, gjør bedre valg og bruker tiden mer effektivt.

Tiltross for at det er store fordeler å bruke vår intuisjon, så er den dessverre underutviklet hos mange mennesker. Viktige valg blir kun basert på logikk og følelser.

For å komme i kontakt med vår intuisjon, så kan det være nyttig at vi stilner sinnet vårt ved hjelp av meditasjon.

Følgende øvelse kan være nyttig:

Sitt et rolig sted og lukk øynene. Fokuser på pusten og legg merke til at magen går ut når du puster inn og inn når du puster ut.

Legg merke til spenninger i kroppen og pust inn i de til de slipper taket. Fokuser på pusten i mageområdet rett under navlen. Når du er rolig og avslappet så kan du starte med avklarings spørsmål innenfor de områdene av livet som du har behov for.

Dersom jeg visste hva jeg ønsker å jobbe med som ville bidra til mer glede og energi i livet mitt, så ville det være…………………

Dersom jeg visste hva jeg måtte gi slipp på for å gå videre i livet, så ville det være …………………

Dersom du ikke finner løsningen på et problem kan du spørre deg selv ”Hva er det jeg ikke ser for å finne løsningen på mitt problem?» eller ”Hva trenger jeg å vite for å gå videre i forhold til…….(problemet)

Legg merke til hva som kommer til deg. Hva ser du? Hva høre du? Hva føler du?

Albert Einstein har sagt følgende: ”Den intuitive delen er en verdifull gave og den rasjonelle delen er en trofast tjener. Vi har laget et samfunn som hyller tjeneren og har glemt gaven”

Gjesteskribent denne uken: Turid Torbergsen, TCI The Coaching Institute
Teksten er en tidligere blogg på Turid sin nettside.