Sommerferielykke

Gjest Kristin Blaker. Sommeren for noen år siden dro jeg på ferie med skyhøye forventninger. Forventninger om alt jeg skulle gjøre. Jeg hadde en full bærepose med romaner jeg skulle lese…….

 

……. og en full bærepose med faglitteratur.

De siste skulle jeg lese først. Da ferien var over bar jeg de samme bæreposene tilbake til bilen. Bare èn bok var lest, – den tynneste fagboken.

Blant bøkene var også en bakebok og en kokebok. Jeg skulle nemlig bake spennende brødtyper og deilige kaker. Dessuten skulle det denne ferien bli mange spennende middager – ikke minst når vi fikk feriebesøk. Og besøkende var det mange av. Vi måtte jo ”ta igjen” at vi ikke fikk sett så mye til hverandre ellers i året!

Jeg har hatt en tendens til å sette listen for hva jeg skal oppnå litt vel høyt. Da er det lett å bli skuffet. Lett for at jeg ikke når de målene jeg selv har satt opp. Det er jo så mye jeg har lyst til, og så mye jeg synes jeg må følge med på. Noen ganger blir det for mye av det gode. Ja, det er jo ofte det som er problemet – at det som blir sett på som gode egenskaper i utgangspunktet, for eksempel å sette seg høye mål, kan være vanskelig å se som noe negativt. Men for mye av det gode, for eksempel en god egenskap, blir ikke bra i lengden. Selv det å være snill blir kalt dumsnill når det blir for mye av det. Når det går ut over oss selv. Har du noen gode egenskaper det kan bli for mye av innimellom?

I år har jeg helt andre planer. Denne sommeren har jeg nemlig tenkt å la humla suse og ta ting mer som de kommer. Jeg kommer sikkert til å lese en del. Kanskje lager jeg både god mat og god bakst også. Og forhåpentligvis kommer mange på besøk! Men jeg har tenkt å ta en ting av gangen og ikke planlegge altfor mye. Da blir det kanskje en passe balanse i de gode egenskapene mine slik at jeg ikke blir skuffet over alt jeg ikke fikk tid til i ferien, men glad for alt jeg fikk gjort.

Visste du forresten at lykkelige mennesker er mer takknemlige enn andre? For å være takknemlig (og dermed lykkelig) må du være flink til å legge merke til hva som er bra i livet ditt enten det er stort eller lite. Det er vanskelig å være takknemlig hvis vi legger listen for alt vi skal oppnå og oppleve veldig høyt. Derfor vil jeg sette listen min passe høyt denne sommeren. I tillegg vil jeg bruke forstørrelsesglass på alt som er bra i livet mitt og forminske det som ikke er så bra. Dette tror jeg blir en fin sommer!

Riktig god sommer til deg også!

Gjesteskribent: Coach og mentaltrener Kristin Blaker