Lise D. Hillås – Pay it forward

GJEST: Kiss slowly, laugh insanely, love truly and forgive quickly.
Pay it forward i 2014.

«La oss gjøre noe hyggelig for hverandre. Bli med på utfordringen «pay it forward 2013″. De fem første som kommenterer denne statusen, vil i løpet av 2013 få en overraskelse av meg; en gave, en bok, noe jeg har bakt, et lys, musikk, eller kanskje noe helt annet. Det vil komme helt uten forvarsel og det vil skje når jeg har fått det for meg. Ulempen? De fem dette gjelder, må gi det samme tilbudet i sin egen FB-status. Kom igjen, vær litt vill og gal. Det verste som kan skje er at du gleder noen.»

Denne teksten sto en dag på fb-statusen til en venn og jeg likte, kommenterte og delte og glemte hele greia til det en deilig høstdag dukket opp en diger bukett med solsikker på døra. Veldig overrasket, totalt uforberedt, fantastisk hyggelig og størst av alt var varmen.

For oss er advent tiden for å skape glede og hygge. Adventskalenderen er fylt med koselige små overraskelser som kaffe på senga og besøk på julemarkeder med venner, hyggelige forberedelser som baking av sirupsnipper og pepperkaker, laging av sylte og sild og ikke minst litt tjuvsmaking og vi herjer lite rundt med vaskeklut og pusseskinn – det finnes det en annen tid for. I vår overflod har vi også i desember en lav terskel for bidrag til ulike innsamlinger – kanskje for å døyve vår egen samvittighet for eget forbruk?

På bakgrunn av «pay it forward»-oppfordringen i 2013 og vår egen forståelse av adventstiden ser vi at bidrag overfor andre ikke nødvendigvis må gjøres i desember, men gjerne spres over hele året. Min oppfordring er; spre glede blant venner med små oppmerksomheter i januar, sammenkomster mars eller hilsener i mai. Gi et bidrag i form av kroner eller dugnad til en organisasjon i juli, et lag september eller naboen i november.
Siden september har 23 år gamle Anders vært i Nepal for å hjelpe foreldreløse barn mot kost og losji som betaling. Nå er han involvert i planene om å bygge et barnehjem utenfor Kathmandu hvor det også planlegges gårdsdrift. Jeg er så imponert.

Kiss slowly, laugh insanely, love truly and forgive quickly i 2014 – Pay it forward.

Gjesteskribent desember 2013:
Lise D. Hillås
Begeistring, iver og vilje gir meg energi. Interesse, forståelse og hensikt gir meg motivasjon og min overbevisning er at når dette kombineres skapes utvikling og vekst – Til Det Bedre!!!

www.tildetbedre.no