Hvordan seire over trangen til å utsette.

Gjest: Catherine Lemaréchal – Det er ikke alle oppgaver vi synes er like gøy og inspirerende, og det er gjerne dem vi har en tendens til å utsette, ikke sant? Noen som kjenner seg igjen? Jeg gjør i hvert fall det!

Så hvordan seire over trangen til å utsette? Det er ofte det som skaper stress og dårlig samvittighet, når vi utsetter det uungåelige…

La meg dele min hemmelige lille strategi med dere. Jeg har laget meg et lite ritual som funker for meg, og forhåpentligvis kan det inspirere deg til å lage en egen strategi for å få unna mindre morsomme oppgaver. En av oppgavene jeg har hatt en tendens til å utsette (og jeg plasserer det bevisst i fortid, for det var før), er kontorarbeid og særlig det å skrive tilbud og fakturere. Jeg synes at det er mye morsommere å holde foredrag og kurs, enn å gjøre kontorarbeid.
Jeg er veldig betatt av den greske seiersgudinnen Nike. Hun er å finne i Musée du Louvre i Paris, og det er en fantastisk styrke i den skulpturen. Sist jeg var i Louvre bestemte jeg mer for å kjøpe en miniatyrstatue av henne. Som en kuriositet kan jeg nevne at logoen til firmaet Nike er inspirert av vingen på statuen. En ung amerikansk designerstudent Caroline Davidson laget logoen i 1971, og fikk – hold dere fast – 35 dollar for jobben! Ledelsen i selskapet må ha fått dårlig samvittighet i ettertid, for i 1985 fikk hun en bunke aksjer i selskapet.
Her er oppskriften på ritualet jeg har laget meg for å motivere meg:

Jeg setter statuen på pulten min, ser på den og tar inn kraften hennes
Tenker på hvor deilig det blir å stryke oppgaven av to-do listen
Sier til meg selv: OK, Just do it!
Tenker på belønningen: Lage meg en god kopp te, og ta en liten velfortjent pause.

Håper at dette kan inspirere deg til å lage din egen motivasjonsstrategi, og ønsker deg lykke til!
Jeg kan varmt anbefale en underholdende og tankevekkende TED-video av Tim Urban: Inside the mind of a master procrastinator

Tusen takk, jeg setter stor pris på å ha deg som leser.

Catherine Lemaréchal – Innsikt 34 2018.
www.ticano.no