Husrens og dør mot nordøst

GJEST Reni Aleksandra Hagen – Huset ditt har ikke tilfeldigvis en dør i nordøst, vel?

Det er blitt nesten stuerent i våre dager å ha «noen» i huset. Noen som skaper uro og uhygge, og som trenger hjelp til å finne veien hjem. Etter kjendisbesøk og ditto ritualer går det bra, i hvert fall på tv. Hvordan det går etterpå, vites ikke. Spør du en fengshuiekspert, vil du kunne få et snodig motspørsmål: Huset har ikke tilfeldigvis en dør i nordøst, vel?

ALLE har vi «noe» i huset, og dette noe er stagnert energi i kroker og kriker.  Stagnert energi er som leire, tung og treig og med en klisteraktig egenskap. All slags negativitet trekkes til den stagnerte energien, og lufta, atmosfæren og stemningen i huset blir tung og lite trivelig. For eksempel kan tidligere eiere eller beboere i en bolig på den måten «henge igjen», og det kan føles vanskelig som ny eier å få gjort huset til ens eget.

ELLER det kan være gammelt møblement eller malerier og pyntegjenstander som er kommet i hus, og som tilfører en stemning man ikke helt trives med. Noe hefter ved tingene. Det kan også være hendelser i eget liv, som har vært av så alvorlig art at traumene fortsatt sitter i veggene: sykdom, konflikter, sjokkartede opplevelser, samlivsbrudd, dødsfall.

MANGE har opplevd å komme inn i hus, der de umiddelbart kjenner at noe er tungt og trykkende, eller stikk motsatt: godt og givende.  Det trengs en spesiell form for lut der det råder disharmoni og ubalanse. Du kan rydde og vaske så mye du vil,  men du har ikke det rengjøringsmidlet som virker på energiplanet. I gamle kulturer hadde sjamanene og de vise healerne oppskriften og kunnskapen om spesielle ritualer som virket  rensende og harmoniserende. Metodene er effektive den dag i dag.

OPPSAMLET negativ energi kan for eksempel løses opp og fjernes ved å brenne røkelse (frankincense er sterkt rensende og bidrar til å skape endringer i energifeltet), eteriske oljer (furu, sitron, eukalyptus, gir grundig rens, benyttes i aromalamper eller blandes i friskt vann og sprayes i rommet), eller du kan henge opp friske buketter med urter (gjerne rensende salvie, beskyttende rosmarin eller beroligende lavendel). Skåler med krystaller eller healingstender, grønne planter og friske blomsterbuketter har også rensende virkning. Det samme har lyd og bevegelse. Start gjerne prosessen med å plassere grovkornet havsalt i alle hjørner av alle rom, og la det stå over natten. Støvsug bort saltet (har du saltet stående i skåler, må det kastes). Havsalt har sterk rensende virkning.

PROFESJONELL rensing omfatter ofte spesielle romrensritualer, der man også benytter rensing av kroppen og andre åndelige tilnærminger (alter, bønn, hellig vann etc.). En annen profesjonell tilnærming vil være å bruke en fengshuiekspert. De justeringene og balanseringene som kan gjøres ved hjelp av feng shui, bidrar ofte med den aller mest effektive rensen.

OG DØRA I NORDØST? Alle retninger har sitt å by på, noe som er selve kjernen i fengshuifaget. Nordøst er den retningen der det alltid er mørkest, uansett hvor vi er og på hvilket tidspunkt av året. Her mistrives vi mennesker, og her danser svarte katter på bordet. Har du en dør vendt mot nordøst, kan det være årsaken til uro i huset. «Noen» finner veien inn. Ved hjelp av feng shui er det mulig å få dem ut igjen og få satt en stopper for aktiviteten for alltid.

 

Gjesteskribent: Reni Aleksandra Hagen er utdannet innen klassisk feng shui (CHUE FENG SHUI), og tilbyr konsultasjoner for private og for bedrifter, personlig fengshuianalyser (kinesisk horoskop), valg av gunstige dager for viktige begivenheter, spørsmål til I Ching. Hun leder FENGSHUISKOLEN i Norge, der det undervises i klassisk, autentisk feng shui.

www.fengshuiliv.no