Godt lederskap

Ukens gjest, Catherine Lemaréchal: Nylig kom jeg over en artikkel av Bill Murphy Jr. «9 things great leaders say every day», og jeg fikk lyst til å formidle budskapet videre.

Jeg har plukket ut 6 av tipsene og laget en oversikt med bilder, for da er det lettere å huske dem.

Gode ledere beskriver gjerne situasjonen og hva som er utfordringen eller planen. Så spør de:

1. What do you need?
Hva trenger du? Det sender signaler om at du bryr deg om dine ansatte, både personlig og profesjonelt. Avdekk hva som skal til for å lykkes. Er det noe som kan hindre prosjektet, er det nyttig å avdekke det tidlig. Det er ikke alltid folk sier fra når de trenger hjelp.

2. Tell me more
Et annet kraftfullt budskap er: Fortell meg mer. Det viser at du er oppriktig interessert i deres innsikt, tanker og idéer. Du tar deg tid til virkelig å lytte, fremfor å komme med dine synspunkter. Leaders speak last er et av budskapene til forfatter og foredragsholder Simon Sinek, berømt for sin TED-talk: How great leaders inspire action.

3. Remember our values
Verdiene våre gjenspeiler hva som er viktig for oss. Å minne seg selv på verdiene gjør det lettere å foreta gode valg. Verdiene fungerer som kompass for hva vi skal velge og ikke minst hva vi skal velge bort.

4. I trust you
Tillit er grunnleggende og limet i enhver relasjon. Gode ledere viser at de stoler på deg og din dømmekraft, og støtter deg også når ikke alt går helt etter planen. Det bringer oss over på neste budskap.

5. You can count on me
Du er der for dem, du støtter dem – i tykt og tynt. Går det skeis, gjelder det å trekke lærdom av det for å unngå at det samme skjer igjen. Du kan bidra til å redusere frykten for å gjøre feil, og skape en læringskultur hvor folk tør å gjøre ting på nye måter.

6. Let’s celebrate
Ofte er det slik at godt arbeid blir oversett eller kun resulterer i mer arbeid. Det å ta seg tid til å feire både små og store seire, gir energi og motivasjon til å gå løs på nye oppgaver.

Henvisning til kilde.

Min erfaring er at små ting kan gjøre en stor forskjell og særlig når de blir gjentatt over tid. Håper at disse enkle små tipsene kan bidra til litt refleksjon over egen kommunikasjon, og gi inspirasjon i hverdagen.

Har du ikke sett Simon Sineks TED-talk, vil jeg varmt anbefale den. Her er linken:
Simon Sinek | How great leaders inspire action

Kilde: Innsikt 37 2020 – ticato.no

Takk for at du tok deg tid til å lese, og lykke til!
Catherine ;o)

Catherine Lemaréchal  er brennende opptatt av muntlig kommunikasjon. Hun har spesialisert seg på kompetanseutvikling innen personlig kommunikasjon, budskapsutvikling, kommunikasjonstrening, én-til-én coaching, kommunikasjon mot grupper og interne prosesser (bygge selskapets merkevare gjennom de ansatte), samt programmer innen tidsstyring og personlig effektivitet.