«Godfølelsen»

GJEST LISE D. HILLÅS. Har du også noen ganger opplevd at du har utfordringer så store at de fyller hodet helt? Perioder hvor du ikke finner rom eller kapasitet for gleder?

Jeg er takknemlig for at jeg gjennom mitt arbeid som coach treffer på mange spennende og unike mennesker. Årsaken til at de oppsøker meg er forskjellige, det kan være vurderinger rundt jobbskifte, usikkerhet om karrierevalg, uroligheter i samboerforhold, egne helseutfordringer eller andre ting. Det er imidlertid en ting som er felles for de fleste og det er at utfordringene deres oppleves så overskyggende alle andre ting i livet deres at de overser og har mistet gleden over det som faktisk er bra og det som beriker livet og hverdagen deres.

Så når du har det slik at du tynges av oppgaver og tanker som krever sitt – hva kan du gjøre for å flytte fokus til det som beriker og gleder?  Først gjelder det faktisk å få øye på de gode øyeblikkene gjennom dagen. Gjør det mulig ved å sette av litt tid til ettertanke – hva har vært bra i dag? Det kan være alt fra at matpakka smakte godt, via en god tilbakemelding fra en kunde til en koselig film på tv. I begynnelsen kan det være vanskelig å få øye på øyeblikkene og du vil oppdage at det går lettere etter hvert. Noter deg tre ting hver dag – utfordrende de første dagene og enklere etter hvert.

Vi gledes av og får energi av ulike ting og det er også nødvendig at vi selv bevisstgjør handlinger eller oppsøker ting som gir glede. Min utfordring til deg er å gjøre en bevisst handling hver dag – det trenger ikke være store ting – det viktigste er at du gjør noe som gir deg glede. Om du står helt fast har du en liten menyliste her som kanskje kan hjelpe deg i gang: Trene, gå en tur, plukke blomster, ommøblere, kjøpe noe, lese en bok, spille et spill, ringe en venn, besøke en tante, gi noen en klem…… Listen er uendelig og bare du kan lage din egen liste, den som er riktig for deg.

Jeg ønsker deg lykke til med å finne det som gir deg godfølelsen, gleder du andre gleder du også deg selv. I disse OL tider er det godt å nyte de gode norske plasseringene, som viser at oppnådde målsetninger skaper en glede hos utøverne som nesten er på grensen til uvirkelig. Glede er en god følelse.

Gjest februar 2014.
Lise D. Hillås
www.tildetbedre.no

Sitat: Begeistring, iver og vilje gir meg energi. Interesse, forståelse og hensikt gir meg motivasjon, og min overbevisning er at når dette kombineres skapes utvikling og vekst – Til Det Bedre!!