Fra «human doing to human beeing»

Gjest Anne-Lise Øien. Ditt hjertes naturlige rytme er en snarvei til glede og harmoni!
Hjerterytmen er hovedkilden til ditt energinivå. En naturlig hjerterytme er det samme som hvilepuls. Den gir en følelse av ro og harmoni. Ulike følelser har tilhørende hjerterytme.

Alle kjenner seg igjen i at hjertet slår fortere når vi er stresset, eller blir utsatt for stressende situasjoner. Negative tanker gir urolige følelser, som stresser hjertet og kroppen. Det tapper deg for energi.

Her er noen innspill på hvordan du kan bli en ”HJERTEFULL” person. Fra å være en som gjør – til en som ER i livet, med heartfullness.

Vi jobber best uten stress

Fra personlig erfaring, – og gjennom 25 års arbeidserfaring hvor jeg har jobbet med livs- og arbeidsglede, tør jeg påstå at det er en myte at mennesker jobber best under press, eller at stress er bra. Nyere forskning bekrefter mine antagelser.

Heart Math Institute har forsket på dette i over 20 år. De har bevist at et hjerte som slår i sin naturlige hjerterytme, har best påvirkning på mental- og fysisk helse.
Deres forskning viser at ingen energi går tapt når systemet fungerer optimalt. Da det er koherens mellom hjerterytmen, pusten og øvrige sirkulasjonssystemer i kroppen.
Tankestrømmene avtar, en rekke stressrelaterte sykdommer uteblir, og vi sover bedre.

– Selv er jeg godt over gjennomsnittet kreativ, og produserer mer når jeg ikke er i stress.

Jeg får mer energi når jeg er glad

Selvfølelsen min forsterkes når jeg kjenner glede. Jeg får også mer energi. Alle følelser i kroppen har sitt utspring fra hjertet, og glede en den følelsen som har høyest vibrasjon. Hjertet sender signaler til hjernen, hormonsystemet og energifeltet ditt. Jo oftere du er på den positive side av emosjonsskalaen, jo mer vil det flyte over og fylle ikke bare deg, men alle rundt deg.

Heartfullness som suksessfaktor

Heartfullness er å leve og relatere fra hjertet. Når jeg snakker fra hjertet, opplever jeg at budskapet kommer usminket frem. Motstand og misforståelser oppløses. Når jeg våger å være sann, blir jeg mer inspirert. Jeg jobber lett, raskt og uanstrengt, og har en opplevelse av å være i flyt.

Arbeidstakernes livs- og arbeidsglede gjenspeiler bedriftens resultater. Arbeidstakeren er selve innsatsfaktoren til bedriftens produktivitet og bunnlinje.   Jo bedre den enkelte har det, og finner mening og innhold i arbeidet, desto mer bidrar de til bedriften.   Å jobbe i en arbeidskultur som skaper en sunn grunntilstand vil gi store gevinster til individet selv, og til bedriften.
Bedrifter som legger til rette for hele mennesket og utformer fremtidens kontor med heartfull ledelse, vil attrahere morgendagens talenter.

 Kan man trene seg opp til glede?

Ja, det er fullt mulig. Hjertet er som kjent en muskel. En til to treningsøkter på 3-5 minutter hver dag er nok.

Heartfullness meditasjon:

  • Sett deg til rette i en god sittestilling.
  • Ta 3 dype pust.
  • På innpust fyll hjertet med et minne som du husker som gledesfylt. Se for deg opplevelsen, omgivelsene, luktene, følelsen det gav deg. Var det flere tilstede? Overdriv gjerne, mal bildet ut i ditt indre.
  • Behold gledestilstanden i hjertet.
  • På utpust la gå av tanker og følelser som ikke gagner deg.
  • Gjenta; på hver innpust fyll hjertet med den gode følelsen opplevelsen ga deg. Kjenn hvordan du fyller hjertet med glede.
  • På utpust – la gå. Slipp negative tanker og stress.
  • Gjør dette i eget tempo, la den gode opplevelsen vokse seg større på hver innpust, slik at det tilslutt fyller hele kroppen. Hver lille celle i kroppen er fylt med følelsen av glede. La øvrige tanker og følelser vike plass.
  • Gjenta dette i 3-5 minutter.

Med denne inspirasjonen er det bare å legge seg ut på en hjertevarm treningsøkt. I løpet av noen uker vil du føle at både energien og gleden øker. God trening.

 

Gjesteskribent; Anne-Lise Øien
www.glederskap.no