Gjest: Catherine Lemaréchal

Nytt nettverk starter opp i 2022 for Soloprenører. Et nettverk for deg som driver for deg selv og ønsker å styrke merkevaren din.

Møt likesinnede. Del erfaringer. Lær av en erfaren soloprenør.

Hvordan, og hva, skal vi kommunisere til verden for at andre skal velge nettopp deg?

Å bygge en solid merkevare er avgjørende for å lykkes med en bedrift. Men hva når merkevaren er deg selv? Hvordan skal du få frem det unike ved deg selv, og hvordan kan du bygge troverdighet?

Enten du skal utvikle selskapets eller din egen personlige merkevare, vil du oppdage at mange av mekanismene er felles. Branding, eller merkevarebygging, handler om valg. Det handler om det vi velger å kommunisere til verden for at andre skal velge nettopp oss.

Bygge troverdighet

Det gjelder å innta en posisjon i folks bevissthet. Da må du skille deg ut, du må bygge troverdighet rundt deg og din virksomhet og du må sørge for at du oppleves attraktiv for målgruppen. Under kan du se en modell vi bruker når vi jobber med å tydeliggjøre merkevaren deg.

Elevator pitch

«Hva driver du med?», burde i utgangspunktet være et enkelt spørsmål å svare på. Derfor er det forbausende hvor dårlige mange er til å svare på spørsmålet. Det kommer gjerne noe i retning av «Nei, jeg driver med noe IT-greier», uten et snev av stolthet i stemmen og med et kroppsspråk som signaliserer alt annet enn at dette har de lyst til å fortelle om.

Spørsmålet er i realiteten en gyllen anledning til å promotere deg selv. Hvor ofte får vi dette spørsmålet i løpet av et yrkesaktivt liv, som anslås i gjennomsnitt til å vare ca. 10.000 dager? Du får helt sikkert spørsmålet flere tusen ganger. Øv deg på å fortelle om deg selv på en så spennende og engasjerende måte at de du snakker med gjerne vil høre mer, og kanskje til og med gjøre business med deg!

En av øvelsene du kan gjøre kalles «Elevator pitch»: Tenk deg at du er på Oslo Plaza og skal ta heisen. Inn kommer en potensiell drømmekunde og trykker på 20. etasje. Denne personen er høflig og stiller det magiske spørsmålet: «Hva driver du med?». Du vet at du har 20 sekunder til å svare på en så glitrende måte at vedkommende ber om visittkortet ditt og sier: «Det var interessant, la oss ta en prat om det». Hva sier du?

tilt.work starter i 2022 et nettverk for deg som driver for deg selv. Som medlem av vår soloprenør nettverksgruppe blir du en del av et nettverk av likesinnede profesjonelle som er opptatt av å bygge sin virksomhet.

Catherine Lemaréchal – en av Norges fremste coacher – er fasilitator og nettverksleder.