Bli inspirert!

GJEST Turid Torbergsen – Når vi opplever glede, kreativitet og flyt så har dette sitt utspring fra inspirasjon. Ofte forveksles motivasjon med inspirasjon, men faktum er at det er svært vanskelig å bli motivert uten først å være inspirert.

I mange tilfeller handler motivasjon om å psyke seg selv opp til å prestere, også på områder hvor vi overhodet ikke er inspirert. Da ender vi opp med å bli mest opptatt av å prestere og levere fordi vi ønsker å leve opp til våre egne og andres forventninger.
Dersom motivasjonen ikke har sin rot i inspirasjon, så er sjansen stor for at livet kan oppleves både slitsomt og tomt.

Vi er inspirert når vi :
-ikke kan vente med å komme igang med noe
-opplever en tilstand av flyt og glemmer tid og sted
-kjenner en brennede trang til å skape eller realisere noe
-føler oss “kallet” til å gjøre noe

Martin Luther King, Nelson Mandela, Mahatma Gandhi og Mor Teresa er eksempler på mennesker som har ledet både seg selv og andre ved hjelp av inspirasjon.

Dersom vi skal klare å realisere store mål og visjoner, så er vi avhengig av å være inspirert over tid. Det er da vi opplever en sterk drivkraft, og at motivasjonen til å handle kommer naturlig.

Hvordan kan vi da bli mer inspirert?

Stillhet
Inspirasjon er ikke noe vi kan tvinge oss til, men som kommer naturlig når vi gir oss selv tid og rom. Turer i skog og mark, meditasjon og drømmer kan bidra til økt inspirasjon.

Refleksjon
Det er vanskelig å bli inspirert dersom vi ikke kjenner oss selv og våre verdier. Spørsmål som kan hjelpe deg til å bli mer inspirert er følgende:
Hva er det som gir deg glede? Hva er det som er viktig for deg?
Dersom du skulle sette et mål for deg selv som virkelig ga deg drivkraft-hva ville det være?

Litteratur
Å lese bøker og historier om mennesker som har realisert store visjoner og overvunnet vanskeligheter, kan være til stor inspirasjon.

Lek
Observer barn eller dyr som leker, og enda bedre er det om du selv deltar. Det som ofte blokkerer for inspirasjon er det logiske tankesettet vårt. Lek bidrar til at vi kommer i kontakt med både glede og inspirasjon.

Kreativitet
Musikk, dans, kunst hjelper oss å komme i kontakt med vår kreativitet og kan ofte bidra til at vi blir inspirert.

Utvid din modell av verden
Oppsøk nye miljø eller mennesker du vanligvis ikke omgåes. Det kan gi inspirasjon og andre perspektiv på enkelte situasjoner og livet som helhet.

Ut av komfortsonen
Våg å gjøre noe som du trodde du var for gammel til, eller som du ikke trodde var mulig. Det er store muligheter for at du vil føle deg mer inspirert når du overkommer bokstenking og dine egne fordommer.

Som Richard Bandler så klokt har sagt: “The greatest personal limitation is to be found not in the things you want to do and can’t, but in the things you’ve never considered doing.”

Gjesteskribent: Coach Turid Torbergsen
Eier av TCI – The Coaching Institute som ble etablert i 2002, og som tilbyr sertifiseringsutdanning innenfor Spiritual coaching, Business coaching, Personal coaching og Health coaching. Har også egne kurs innenfor Spirituell Intelligens (SQ).
I tillegg har jeg skrevet fire bøker innenfor coaching og motivasjon; “Coaching – en kraftfull metode til forandring og vekst”, “Coaching og SQ”, “Oppdag vinneren i deg selv med coaching og NLP” og “Glede”.