Det spirer – minutt for minutt

Det er på høy tid at frisørsalongene åpner igjen. Etterveksten er for lengst kommet lenger enn timianspirene på kjøkkenbenken. Jeg ligner på Madam Mim.

Men Madam Mim er ikke den verste man kan ligne på. Ifølge Wikipedia har hun grenseløse magiske krefter. Jeg velger å se bort i fra at hun «kan virke naiv eller lettere mentalt forstyrret», selv om vi innimellom føler oss litt ute av vater selv i disse coronatider (jeg kunne ikke dy meg, Halvor Hegtun, jfr. Aftenposten 25. april).

Og magiske krefter kan trengs når det Krohnske kjøkkenhageprosjekt nærmer seg en kritisk fase; utplanting. Søstrene Squash ser sterke og fine ut og var de første som ble plantet om i større krukker. Tantene Tomat er slett ikke verst langt kommet, og Brødrene Brokkoli jobber på. Granonkel Grønnkål begynner å lengte etter bedre vekstvilkår, mens Phamilien Persille er spredt utover i et hybelhus nå. Fru Blomkarse og noen sommerblomster ser ut til å greie seg fint. Har også tro på Baby Basilikum. Radmagre Rosmarin derimot, hun er lost case. Spirene greide bare så vidt å titte lysegrønt opp av jorden og så ombestemme seg og forsvinne. Akk, ja . . .

Anleggsarbeidene hva kjøkkenhagen angår er ferdige. Husets herre har lutført et utmerket grunnarbeid. Husets sønn &co  (i disse coronatider har vi døgnåpen familiebarnehage) har virkelig fått ånden over seg og bidratt betydelig til mosefjerning, steinlegging og raking. Miraklenes tid er ikke forbi!

Klanens eldste, som har fått eksklusiv adgang til barnehagen som eventyrforteller, har bidratt med Hr. Estragon som nå står og venter på sine nye venner. Hun (klanens eldste, snart 90) syns for øvrig at disse coronatider gjør at hun eldes før tiden. Akk, ja . . .

Ute demonstrerer veteranen Grandtante Gressløk med begynnende knopping, og Benny Brennesle står snart i blomst. Heldigvis rakk vi å plukke, forvelle og lage neslesuppe (for første gang og meget vellykket!) før de ble helt forvokst. Har til og med litt på lur i fryseren. Nam, nam . . .

Håpet er nå at det snarest skal bli lunt nok natterstid til at utplanting kan skje og at de nye spirene skal la seg inspirere av både brennesle, gressløk og skvallerkål (ja da, det er fortsatt s-kål i noen bed) til å vokse seg til de robuste og velsmakende nyttevekstene vi drømmer om at de skal bli. En god dose tryllestøv og Madam Mim-magi og så er vi der.

Hilsen Kristin (Moe Krohn)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, kjøkenhagedebutant, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail