Sort fredag

Er du medlem? Dette er spørsmålet alle ekspeditører stiller nå for tiden. Er man medlem, kan mye magisk skje . . .

 

Jeg er husmormorvikar i nabolandet noen dager, og fordelen med det er at man rekker å myse litt i butikker mellom slagene. Det juler seg til, selv om Black Friday foreløpig gjør seg mest gjeldende. Og svarteste fredag, den er i dag!

Jammen bra at det er, for da får vi en ørliten pause fra kjøpepresset som har preget innboksen i epostkassen den siste måneden. Ørliten – ja – fordi nå skal vel alle desembertilbudene med dertil hørende julegavetips ta over. Så en liten julefeiring før romjulssalget starter, fulgt av januarsalg, da, så klart.

Men tilbake til dette med medlem; vi vil jo gjerne høre til her og der. Vi er ikke helt Groucho Marx, hvis mest kjente sitat lyder: “I refuse to join any club that would have me as a member”, heller.

Selvfølgelig er vi allerede medlem alt for mange steder. Nyhetsbrevene strømmer på. Og det er mange som gir uttrykk av at de savner meg. «Kristin, vi har ikke hørt fra deg på en stund . . . Husk at du har 325123 poeng. Det gir deg kr 3,50 i rabatt på ditt neste kjøp over kr 1000,- med gratis frakt». En eller annen luring fant på uttrykket «Verden vil bedras» for lenge siden, og vi fortsetter å gå i fellen gang på gang. Vi gir fra oss våre data, og algoritmene fanger det opp, systematiserer og «noen» vet snart mer om oss enn det vi gjør selv. Tror de . . .

For jeg er en som ikke finner ting på salg, men derimot har en tendens til å «handle til dobbel pris». Ikke nødvendigvis veldig smart, men ganske bærekraftig.  Kvalitet fremfor kvantitet! Heretter skal jeg være meget selektiv til forlokkende tilbud m medlemskap (her i utlandet er jo ikke det så vanskelig . . .). Jeg har allerede sagt opp eposter fra sjamanen «Golden Bull» som tror han kan hjelpe meg til et bedre liv. , Planen er at jeg skal kvitte meg med minst ti tidstyver (les: netttilbudsleverandører); jeg nevner i fleng farmasiet, lyko, kitchen, jernia, etc. etc. Så skal jeg ta med meg en venn gratis på Henie-Onstad på Høvikodden og kose meg med kunst.  Der er jeg nylig blitt medlem, og det er en fotoutstilling som snart tas av plakaten. Opplevelser . . . Det er det verdt å samle på!

God helg!

PS! Jeg tror jeg beholder det daglige horoskopet – litt magi er ikke å forakte?

Hilsen Kristin

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, kjøkenhagedebutant, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene