Sommer

Det er ikke noe som er så vått som Sørlandsregn! Stien er mettet med vann. Gresset gir tær og hæler en ekstra vask, der vi går ned under en oppslått paraply for å ta vårt daglige morgenbad.

 

Det er faktiske våtere på land enn i fjorden, så rart det enn kan høres.

Morgenkåpen blir aldri helt tørr, fingrene har alltid et visst rosinpreg, og sorte regnværssnegler kommer frem fra alle gjemmer. Det drypper fra stillaset som er satt opp for å gjøre husmalerjobben tryggere og enklere. Spann og koster står på vent, og rullene med takpapp er dekket med bølgeblikk. Alle feriekoloniens indianere lengter rastløst etter sol!

Allikevel; det er ingen her som bestrider at dette er Ferieparadiset med stor F! Her går livet i langsomt tempo; all mat lages fra bunnen. Frokost med nybakte rundstykker hver dag. Morgen med yatzy og bondebridge til kvelds. Det eneste vi må rekke er å legge oss.

Noen vil fiske med snøre, men fisken går helst i garn. Det er faste steder for slikt.

For andre er det beste botemiddel mot regnfulle tanker en tur i heia, vel og merke med kantarellbriller på. Det er mye glede i en liten gyllen fangst. For ikke å snakke om en liten neve markjordbær der vi rusler langs vei og sti.

Tid til tegneblokker med farger til, til aviser – både dagens ferske nyheter og gårsdagens lokalavis, tid til å samtale over oppvasken. Og å sjekke yr.no. For det gjør vasstrukne indianere titt og ofte.

Og så – endelig – kommer solen! Da er sommerlykken komplett, morgenbadet er friskt og salt, D-vitaminene får strømme på, gjerne med vannmelon til. Og nok en runde yatzy.

En padletur i kajakk, en rotur med Lett-på-tå som etter flere år i ”opplag” har trutnet seg tett nok, en holmetur med grillpølser i lompe. Det er da vi virkelig snakker SOMMERFERIE.

Hilsen Kristin (Moe Krohn)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene