Om markens grøde og sleep-in closets

Nå er den her. Høsten. August og halve september, da virket det som om sommeren aldri skulle ta slutt! Men nå: Nå er det ordentlig høst! Inntil i dag, da . . .

 

August gikk jo som en røyk! Det var mye som hendte i familien. Rosen kom og gikk (leggen til husets herre så ut som den var utsatt for en dårlig gjennomført tatovering), og rosene i hagen tørstet etter trimming etter en tørr sommer. De ser ut til å komme igjen nå, såfremt ikke frosten tar dem.

Grønnkålen i den nye kjøkkenhagen er monstrøs. I tillegg til å bli herlig pesto eller crispy tilbehør, egner den seg som dekorasjon i Jungelboken. Putt noen dyr fra barnebarnas rikholdige lekekasser, så er vi der!

Plommetomatene har på mirakuløst vis greid å vokse, en kjip start til tross. Vi hadde også en pallekarm med salat, men den glemte vi, og så begynte salatplantene å tro at de var palmer, med en frodig blomsterkvast på toppen. Underlige saker!

Vi lærer stadig noe nytt om hagebruk. Det som er veldig kult er at blomkarsen blomstrer flammende flott – frøene er fra fjorårets hage.

Også har vi plukket poteter og gulrøtter fra egen avling. Den minste gulroten målte 5mm . . .

Nytt av høsten er også at vi nå bor tre generasjoner, samt en hel bøling superhelter i samme hus. Hulken er den skumleste, Lynet er den minste og Spiderman kommer i flere størrelser. Et skikkelig bra tilskudd til alle de andre edderkoppene som til nå har levd sitt eget fredelige liv i kriker og kroker i kjelleren. Dette er alt annet enn kjedelig og har faktisk mange følgefordeler.

Romløsningen er endret, så vi to eldste bor nå i biblioteket.  som i tillegg utgjør et sleep-in closet. Det er den mest effektive form for «shoppestop», ever . . .  Man blir stadig minnet om at her er det mer enn nok av klær og sko; det er faktisk ikke plass til mer! Trodde vi . . .

Litt for god tid i forbindelse med et kjipt halsvirus, gjorde at hyppige nyhetsbrev om høstens mote ble lest i stedt for slettet. Resultat: Nok en ullgenser som jeg kan flytte inn i.

Det skal imidlertid vise seg å være litt for tidlig. Vi har ikke før sagt ordet «høst», så er sommeren tilbake. Meteorologene melder storm i nord og varmt i sør.  Det er ikke så mye å bruke den til, annet enn å snike seg ut i hagen med et ørlite glass rosé. Vi trenger ikke engang holde på hatten!

 

Hilsen Kristin

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, kjøkkenhagedebutant, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene