Om høst og valg og sånn

– Følger du med på høstfargene på det treet der? Vi har vårt ukentlige møte, og redaktøren har helt rett – lønnetreet ved postkassene blir stadig vakrere: Gylne rødgule blader står vakkert mot blygrå himmel.

 

For vi har ikke mer enn rukket å stave september før vi bokstavelig talt får høsten i hodet. For å si det med Obstfelder: … zik-zak det drypper på tak, tik-tak det regner i dag – i dag igjen!

Piskende valgvind blåser surt fra alle kanter, når politikere fra alle partier gjør sitt ypperste for å gjøre Norge utrivelig. Det kjeftes, avbrytes og krangles i versaler i alle mediekanaler i et eneste kjør. I den store sammenheng er vel alt dette for storm i vannglass å regne – Harvey og Irma derimot, det er orkanene sine. Det blir helt feil og kalle disse to for valgflesk, men det føles litt ute av proporsjoner og smaker ikke helt godt når MDG går ut på TV2 og hevder at det er norsk olje som er skyld i at disse har styrke 5.

Så enkelt er det nemlig ikke. Dommedagsresonnementer og personhets som har haglet fra alle kanter denne laaaange valgkampen skremmer folk til å sitte hjemme i stedet for å gjøre sin borgerplikt. Puh – så var det sagt!

På fredag har Irma nådd Florida, på mandag kveld stenger valglokalene og så kan opptelling og opprydding begynne både her og der. Inntil da får man skalke alle luker og håpe det beste.

Ute ved postkassene rødmer lønnetreet. Jeg tømmer vann ut av blomsterpottene på trappen for å forhindre drukning og forråtnelse, og ser til min glede at i bedene holder noen blomster fortsatt stand blant alt vått ugress.

Et og annet markjordbær har bommet fullstendig på årstiden og er så vidt modne. Roser med knopper står og håper på en ”indian summer” i siste halvdel av måneden, slik at de kan fortsette å bringe vakker farge og duft til hverdagen. Det håper jammen jeg også. Løvemunn og asters, keep them coming …

–  og ha et godt valg!

Hilsen Kristin (Moe Krohn)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene