Novemberfantasier

«November var ikke mange timene gammel før julenissen hadde inntatt melkekartongene. Mon tro om butikkhyllene har julemat igjen i desember?»

 

Dette var innledning på en blogg som lå i startgropen i begynnelsen av november. Men så kom hverdagene på vanlig måte med sine mange gjøremål, så den kom aldri lenger. Ikke før nå!

Nå, når jeg ligger godt under dynen og surfer i den nyeste corona-bølgen, er det hyggelig å tenke på at det ikke er så lenge til desember. Jeg underholder meg med alle de nye rasende gode tilbudene som strømmer inn i epostkassen før det virkelig skal bli BLACK FRIDAY!  Vi skal bare gjennom SINGLES DAY og FARSDAG først.

Med den formidable prisstigningen som herjer avisforsidene, er det kanskje bra at det er tilbud ­– vel og merke hvis det faktisk er det? Men det er jo noe som ikke henger helt på greip.

Har veldig sans for at fjorårets modell av ullundertøy og andre varme plagg kan skaffes til en hyggelig pris. Det hjelper godt når strømregningen når 10-kroners-markedet à la Meny. Men så plutselig koster jo gjennomsnittsstrømmen bare 52 øre eller den slags, litt avhengig av når man er inne på E24. Jeg kan betro den gode leser at man har hyppig adgang til nettavisene under surfedynen når feberfantasiene har gitt seg!

Et spørsmål er jo hvordan forhandlere av for eksempel ullklær skal kunne tjene penger hvis råvarer, strøm og fraktpriser går opp? Særlig hvis alle kunder forventer at alt skal selges ut rasende billig? Også når det er høysesong? Slik november vanligvis er for ulltøy?

Jeg er ingen økonom, som man vel har forstått. Men det er kanskje ett og annet å lære av finansbyråden i Oslo Kommune. Slik jeg har oppfattet det, vil de nå dekke inn energiskattekravet fra Staten med pensjonspengene til de ansatte i Oslo Kommune – mer enn 50.000 i tallet. Og så vil de øke vannavgiften til byens beboere med 25 % + litt ekstra eiendomsskatt og noe annet de måtte finne på, slik at de kan betale tilbake til premiefondet sitt så pensjonistene kan går fremtiden nogenlunde trygt i møte.

Imellomtiden må alle vi som bor i Oslo spare til vannavgift, spare på strømmen og se til at man ikke pådrar seg noe formue, for da blir det enda mer skatt. Hvis man ikke tilfeldigvis har et Premiefond på lur, da.

Det er nesten så jeg lengter tilbake til feberfantasiene!

(Neida, tulla’. . . Er på god vei ut av bølgen! Jeg fremsnakker bare Colorfull Week som kommer på colorwool.no, forøvrig min favorittbutikk for fargerik ull av høy kvalitet,  mest til babyer, barn, og kvinner og også til  menn som like gode luer og vanter uten fingertupper)

Hilsen Kristin Moe Krohn

PS! Dere kan like godt lese dere opp på damene.no’s julekalender fra 2020 hentet fra forrigee coronasurf på statistrikk.no – allerede nå! Juelkalenderen begynner som vanlig 1. desember!

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, kjøkenhagedebutant, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene