Loosen seat belts

Hvilket crescendo! Juni 2015 er i ferd med å gå ut av tiden – og det med stil! Skribenten sitter ute, badet i ange av jasmin og med Joni Mitchell smygende inn fra høyre.

Vi har for lengst fortrengt ullpledd og forsinkelser. SK 2015 har tatt av! Klosterpeonene er på sitt aller ypperste og tar førsteplassen i skarp konkurranse med sin nabo, Amber Queen. Men det dronningen mangler i omfang, tar hun igjen i duft – Jean-Baptiste fra Patrick Süskinds roman Parfymen kunne ikke gjort det bedre.

Trillebåren har nesten forsvunnet i bringebær og ugress – det gjør ingenting, for den skal ikke brukes i kveld. Og ugresset gjør jo alltid som det vil likevel – det vokser!

Vinden suser i tretoppene , vinen fryder ganen – Joni Mitchell er ”captured on a carousel of time” – vi lar karusellen spinne og tankene fly.

Kvelder som denne gjør bedre enn vitaminer. Kvelder som denne har samlerverdi. Men – husk  – man får ikke solgt den igjen. For man får jo ikke kjøpt slike på Blomqvist eller finn.no. Og ikke går det an å ha abonnement heller, slik som man kan ha på Omega 3 og Aftenposten. Nei, det må oppleves. Man må gripe sjansen når den er her. Og det er nå!

Akkurat nå er det 3 timer og 45 minutter igjen av juni. Solen går ikke ned på en stund, selv om den leker gjemsel med en sky for øyeblikket. Det gjør ikke noe, for det er varmt nok, lyst nok, jasminene dufter deilig og Jack Johnson kommer smygende inn fra høyre.

Humlene summer i de små blå blomstene som av en eller annen grunn vokser i plenen, eller det som ser ut som plen, men som egentlig er en symfoni av mose, kløver, gress og disse blå – eller mer blålilla – små blomstene. De spiser nok dessert, humlene, nå! I dag har de minst hatt femretters, valmuer til frokost, peoner som selveste hovedretten, roser som mellomrett, og sannsynligvis en liten gressløksorbet for å skjerpe appetitten.

Neste uke, når vi er bare så vidt litt ute i juli – da skal vi gjøre som humla; la det suse.

Men i kveld: I kveld skal vi bare nyte de siste restene av juni. Nå er det akkurat 3 timer og 35 minutter igjen… 34 . . . 33 . . . 32