La det nye året blomstre

Det er kanskje litt sent å komme med nyttårsforsetter nå, mer enn en uke inn i det nye året, særlig når intensjonen var å starte 2018 med å være litt raskere på tastene . . .

 

Selvfølgelig ligger de ”vanlige” forsettene i bånn: spise mindre, trimme mer, bli mer ryddig, vaske huset oftere, være mindre på FB, skrive lister etc. etc. . . . Men de fleste av oss vet av erfaring at slike forsetter – de holder gjerne ikke så lenge. Og jeg vil påstå at vi ikke blir spesielt mye lykkeligere eller bedre mennesker av det heller.

Nei, da har jeg mer tro på min vakre niese: ”Jeg skal bruke mye leppestift mye oftere – da bidrar jeg med farge i hverdagen”. Det heier jeg på!

Og jeg har flere forslag til forsetter som kan bidra til en muntrere hverdag. Jeg fikk en diktbok til jul; ”Poesi” fra Cappelen Damm inneholdende 108 dikt fra 69 forskjellige poeter. Dette muliggjør et nytt dikt hver tredje dag – et overkommelig nyttårsforsett, mandag – onsdag – fredag. I dag, siden det er mandag, velger jeg et dikt av Øyvind Berg:

Filosofer i fleng
har forsøkt å løse gåten:
Hvordan få et lykkelig liv?

Her er Svaret:
La tenna fare.
Bli kjerring. Vær gammel.

Ingen smiler som tannlause gamle kjerringer.

Det måtte være tannløse små babyer, da. Farmor som jeg er, foretrekker jeg blendende barnebarnsmil, men for egen del tror jeg nok jeg satser på tannpuss og et besøk hos tannlegen også i år.

Mitt neste forsett er også knyttet til en julepresent; en nydelig glassvase. Den skal fylles med blomster minst to ganger i måneden. Akkurat denne uken er det rosa tulipaner som gjelder, med all livgivende kraft og glede de representerer.

Dessuten skal jeg gå på konserter. Eller i Operaen. Eller på kunstutstilling, eller i teateret. Med gode venner.

Nå er det sagt. La det nye året bare kjøre i vei!

Hilsen Kristin (Moe Krohn)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene