Kortreist forfriskning

Plutselig pep det i telefonen: Melding fra smittestopp-app’en. Jeg har vært i nærheten av en med coronasmitte.

 

Tenk det, Hedda! Det er vel knapt noen stor overraskelse all den stund det meldes om nye smitterekorder hver dag. Coronatiden skal visst ingen ende ta, og det er ikke til å unngå at bølger av rastløshet skylder over noen og enhver både titt og ofte.

Det ble noe bedre etter at Regjeringen Støre løsnet litt på snippen, noe mor (91,5) og datter (62) umiddelbart feiret med smørbrød og et glass vin servert av en dyktig kelner på hvite duker i Vinterhaven på Hotel Bristol.  Hvilken ubestridt glede!

En uke senere er det en følelse av «rykk tilbake til start» når dagen starter med advarsel på Smittestopp-app’en. Det vil si, det startet litt før det. En telefonsamtale med niesen: «Vi er i karantene . . . 18-åringen er smittet, og de andre må teste og teste.» En sms fra en kollega: «Datter har to streker på hjemmetesten. Alle må testes med pcr . . .» En stund senere: «Køer alle steder, får ikke tatt PCR . . .» Et par dager senere – neste kollega på SMS: «Sønn hoster – halve klassen er smittet, men heldigvis negativ hjemmetest . . .» Med barn og barnebarn her i storfamiliekollektivet er det vel bare et spørsmål om tid før omikron lister seg inn her også – ja da, den kan jo være her allerede – i meg, jfr. ingressen i denne bloggen, og det vil man (les: jeg) jo helst unngå.

OK! Kortreist! Nesten bra at onsdagens yoga som endelig skulle skje «live» igjen, ble flyttet til nettversjon. Covid i huset til yogalæreren. Godt at hun (og vi) behersker Zoom.  Torsdag kveld ble det Litteraturhuset pr strømming hos en venninne + en diskusjon om Hedda Gabler. Det funker. Inspirasjon og sosialt samvær med minimal risiko. Det er slik vi fortsatt må sette farge på dagene.

Og så blir det helg. Det er ikke plagsomt stor forskjell på hverdag og helg når hjemmekontoret fortsatt gjelder. Men det er noen fordeler; Fredag f.eks. Sofa ved TV’n med utfor (formiddag) – hurra for Aleksander ­ og håndball (as we speak som det heter på «nynorsk»). Vips, så er dagen nogen lunde reddet hva høydepunkter angår.

Videre helgeplaner: Hm… Nå handler det om å planlegge rastløsdempende innhold med minimal smittefare. Naturen er alltid åpen, men her er det et stort MEN: Skiføret er blåst, smeltet og regnet bort. Turveier er isbelagt. Skøytene passer ikke – de har vel i grunnen aldri passet. Sukk og stønn . . .

Det er da gode råd er dyre, eller litt kostbare, da . . . Vi bader! Selve badet er gratis, men badstuen, den koster litt. Men det er det jammen meg verdt. For hjernen, for blodomløpet og – ikke minst – for humøret. Ære være Oslo med alle byens kreative og innovative sjeler som har sørget for kortreist badstue! Det er bare å hoppe idet – vel og merke hvis du ikke er smittet!

God helg og heia Håndballgutta!

(Sjekk her hvis du lurer på hvor du kan badstue)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, kjøkenhagedebutant, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene