Godt nytt år!

En myk hvit avslutning på året – vi er privilegert som kan velge det. Bjerketrærne er kledd til vinterfest, og vi har takket ja til å feire inngang til 2016 med dem.

Det kjennes som om 2015 har føket av gårde som sne føyker over vidda. Det har vært mye vær og mye uvær, både på makro- og mikroplan. Forandring er kanskje det ordet som best beskriver året vi nå går ut av.

Jeg skal prøve å ta med meg bare de gode endringene inn som fundament i det nye blanke året. Lykken av å ha blitt farmor, tryggheten i å ha en god familie og venner jeg er glad i, og  gleden over å ha gode kolleger og morsomme og utfordrende oppgaver foran i løypa. (Dog er ikke alle like gøyale – noen av dem omfatter brevveskling med Skatt øst og Altinn – sukk  . . .  ).

Men før det nye året vandrer inn, skal jeg og mitt livs utkårede gå på ski. Det er blå ekstra-føre i en hvit, hvit verden. Der skal vi gå forbi ballerinatrær som danser forsiktig i vinden, før fjellet åpner seg i store flater.  En åpen bekk sildrer blant islagte stener og frosne strå – naturens egen installasjon.

Vi stopper litt – gir hverandre en klem med kalde kinn og kjenner varme i hjertene.

Haikutre med sne
flere grener enn sist
ikke haiku mer?