God påske fra byen

Det er et par ting jeg gjerne vil ha sagt nå i Coronaens tid. Sorry, ass’: Det nytter ikke å late som man ikke savner påskefjellet sitt.

Vi har det helt greit – det er ikke det. Vi har barn og barnebarn på påskeferie her på toppen. «Røatoppen», altså. Vi steller i hagen og lager mat. God frokost og deilig middag. Det var riktignok utsolgt for lammelår på Meny i dag, men en entrecote med japansk snitt på gassgrillen ute i regnet gjorde susen. Fløtegratinert og frisk salat. Vi har det egentlig veldig bra, altså. Men, det er et stor MEN:
Vi savner fjellet vårt! Vi savner de beste som bor i Göteborg. Vi savner Colosseum grill og skiløyper. Vi savne Hellbillies på den tilårskomne CD-spilleren. Vi savner den ekte påskeharen!

Ja da, vi har det helt greit. Hagen har vel ikke vært så pleiet, eller skal vi våge oss på velpleiet . . . ? På lenge!

Det regner ute, men det gjør ikke noe så lenge man er plen og roser og tulipanløk som skal vokse. Men hadde det snedd? Og hadde vi vært på fjellet? Ja, da hadde vi vært ute med spader og skihoppere fra 70-tallet. Vi hadde hengt opp vått tøy under taket og tent på peisen. Bordcurling og pinnespill – selvfølgelig er det fra 70-tallet. Ålhytta vår er fra 70-tallet. Den er helt perfekt for påskeferie. Nå står den der uten oss. Vi savner den og alt den representerer. Kjærlighet, minner, trette bein og rosintær, hår som burde vært vasket for tre dager siden og en litt solsvidd nese.

Men vi har det helt greit. Påskeharen gikk desp allerede skjærtorsdag og jammen kom den langfredag også. Jeg tror påskeharen er forvirret. Påskemorgen slukker sorgen – det gjenstår å se. Vi savner påskefjellet vårt.

Hellbillies spiller på Spotify. Nå tar vi frem yatzy og later som om vi har det helt greit.

God påske!

Hilsen Kristin (Moe Krohn)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail