5. desember

Her i kohorten har det flyttet inn en til; det er selveste rampenissen! I dag, 5. desember var alle sko og støvler stilt på rekke gjennom entreen og inn i kjøkkenet.

 

Forrest i toget satt rampenissen med sitt uskyldige smil og latet som ingenting. Bakover i sko- og støvlevognene var det løver og tigre, en krokodille og en hai. To små gutter galopperer frydefullt rundt i huset i pysjene sine. – Farmor, se hva rampenissen har gitt oss! Det er et vater og målebånd til å supplere den nye verktøykassen – han er i grunnen ikke så verst, denne rampenissen som ordner med nyttige små presenter. Riktignok er hans viktigste oppgave å se til at det bare er snille barn her, og her har han litt å gå på. Ikke så rart når han er travelt opptatt med fantestreker. På onsdag sto han med hodet i non-stop-krukken selv om det ikke var lørdag . . .

Advent i koronaens tid er definitivt ikke som det pleier. Julepynten er allerede kommet frem, hagen er dekorert med lyslenker (naboen har definitivt mest . . .). Farfar har til og med gått til anskaffelse av et lysende reinsdyr, eller rettere sagt et reinsdyr med elggevir, made in China. Det står på en krakk på tomtens høyeste punkt og speider ut i verden.

Inne har vi fyr i ovnen og tente stearinlys på frokostbordet. Senere i dag går ferden til Prøysenhuset der noen av oss skal få sett Den vesle bygda som glømte at det var jul. Her i huset er julen ikke glemt! God lørdag!

What do you want to do ?

New mail