14. desember

Idag hadde jeg tenkt til å skrive om alle bøkene jeg ikke ønsker meg til jul. «Spirit hacking» av sjamanen til Märtha for eksempel. Eller Sophie Elises siste bekjennelser. Men jeg ombestemte meg.

Torsdag 12. desember fikk jeg og mitt livs utkårede nemlig verdens beste kalendergave av våre beste venner: Julekonsert med Kåre Conradi m/venner i Jakob Kulturkirke. Og så tenkte jeg at dagens luke på Desemberdamenes kalender kunne være å gi bort et tips: Gi bort en konsert eller annen kulturell opplevelse til din(e) beste venn(er) før julen ringes inn!

Det var en sann førjulefryd å oppleve Kåre «Crooner» Conradi (eller Kålrabi som noen i min familie kaller ham) sammen med fantastiske Ingrid Bjørnov , det unge talentet Agnes Stock og tre brilliante musikere.

En magisk desemberpyntet Jakob kulturkirke var fylt av forventningsfulle gjester som ble ønsket velkommen med pepperkakehjerter.  En liten bar var rigget med mulighet for å kjøpe forfriskninger. Ingen ble skuffet! Kjente og kjære julelåter på engelsk og norsk – og svensk – ispedd diktlesing, stepping (!) og munter pianotralling fra Ingrid.

Og da Kåres overraskelsesgave til oss alle viste seg å være selveste Toralv Maurstad som leste Juleevangeliet på nynorsk, da ville applausen ingen ende ta!

Vi gikk ut i desemberkvelden – lykkelig løftet og gledet – med litt mer energi enn da vi ankom stedet.

En bedre kalenderopplevelse skal man lete lenge etter.  Nå kan du ikke akkurat kopierer dette opplegget ­– i hvert fall ikke i år – men det er mye musisering, synging og tralling rundt omkring. Og det er ti dager igjen til jul!

Hilsen Kristin (Moe Krohn)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene