12. desember

I dagens luke er det dype pust. Helt ned i magen. Og en lang liste med gjøremål som kan hukes av etter hvert som de er fullført.

Man har ikke før satt bare føtter på kaldt soveromsgulv før det kjennes i magen. En liten knute som gjør at pusten stanser i brystkassen. Mandag 12. desember. 12 dager til selveste julekvelden. 13 dager til den nye Kardemommeby-filmen har premiere på kino. To dager siden momsen skulle vært rapportert inn. PUST!

– Havrekjeks, sier husets eldste. De må bakes. Ester Klausens havrekjeks er familietradisjon og tar en hel dag . . . PUST! Det hjelper til at han kan stå for kjevling hvis jeg lager deigen. – Dessuten må du en tur til byen. For å fikse, forsetter han. – For å fikse hva? – Den butikken du vet, planen vi hadde som gaveidé! Jeg (for lengst inne i dagens mange ugjorte gjøremål): ???  – Den gaven vet du. Å ja, det stemmer. Nok et gjøremål på dagens liste: Research på nettet. PUST!

Ute er det 9 kalde og en nediset bil. PUST!  Fremme ved arbeidplassen: Ingen nøkkel. PUST! Luken må være klar til åpning helst før 09:00. PUST!

Nei, nå trenger vi Elgs dype, varme stemme, med legendariske  Dance with a stranger: Evertyhing’s gonna be allright

Clear Horizons
Deep Blue Mountains
And the dancing Northern lights
Let the darkness, grow around you
Everythings gonna be alright
Cause the, Long December night
Long December night
Is a part of paradise
Long december night

Morning brings you
Natures’ wonder as the crimson grasp the light
In the deep snow grows a flower
Everything’s gonna be all right
Cause a long December night
Long December night
Is a part of Paradise
Long December night

Det er dette desember egentlig handler om. God mandag og PUST!

PS! Klokken er 09:14 – jeg rakke det innenfor et akademisk kvarter!

 

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, ullentusiast, kjøkenhagedebutant, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene