新年快乐 (xīn nián kuài lè)

Nå er vi et par uker inn i Grisens År og i Kina er det ny året behørig feiret med fyrverkeri, og grisedekorasjoner, hovedsakelig i rødt og gull. Jeg er gris.

I følge ekspertsiden Chinese newyear er griser kjent for å ha fantastisk personlighet og velsignet med hell og lykke i livet. Det er jammen fint å tenke på, særlig alle gangene det butter litt. Og det gjør det jo innimellom.

Gris er yin, og grisens fleskete kinn og store ører er tegn på rikdom. Wow . . .

Så skulle man tror at det lønte seg å være gris i grisens år. Men det er det visst ikke, skal vi tro vår ene «sikre» kilde.

Jeg skal i hvert fall ikke prøve å skifte karriere, nei, i stedet skal jeg bare psyke meg opp for konflikt, og finne frem verktøyene «tålmodighet» og «pragmatisme». Disse finnes visstnok i grisens verktøykasse, men er ikke hyppig i bruk . . . Mon det!

Grisene kommer ikke til å ha mye hell med seg dette året, men til gjengjeld vil de bringe andre lykke. Det er edelgrisen sin, det!

Helsemessig blir det «sånn passe», og det blir viktig å holde seg frisk. Mat fra bunnen, frukt og grønt – godt vi liker det her i huset.

Og slik fortsetter det: Kjærlighet: Sånn passe. Vennskap: Sånn passe. Økonomi: Sånn passe. Flaks: Knappast . . .  Det viktigste rådet ekspertisen kan gi oss griser er å øve på disiplin og tålmodighet og tenke langsiktig.

Det er 12 dyr i den kinsesiske zodiac. Og månen vil ha det til at ditt såkalte benming year (本命年—běn mìng nián) er ditt zodiac dyr. Og i denne 12 års syklusen er ditt eget år det kjipeste.

Det er jammen godt at tiden flyr. Neste år er det alle rottene som blir satt på prøve. (Og – dessuten – egentlig så er jeg Steinbukk!)

新年快乐 (xīn nián kuài lè) – eller Godt Nytt År som vi sier her hjemme.

Hilsen Kristin (Moe Krohn)

Frilanser, siv.ing, reisende skribent, fotograf, golfer, skientusiast på kryss og tvers over Grønland, Antarktis, Anapurna rundt, Kilimanjaro og Glåmene