Full innboks?

Har du det sånn at antall mailer i innboksen din bare vokser og vokser? Det kan oppleves som overveldende. Blir du stresset bare ved tanken på å jobbe deg igjennom alle mailene? Her er tre tips.

Dette er et sjeldent syn, en tom innboks! Her er oppskriften: Lag en ny mappe i Innboksen din som du kaller «Mail detox». Merk alle mailene i innboksen din ved å klikke på en mail, så Ctrl + A. Dra alle mailene over i detox mappen din. Da blir innboksen din helt tom!, og du kan senke skuldrene. Nå tenker kanskje: «Hva med de mailene som jeg nettopp flyttet, de blir jo ikke borte!». Nei, det er helt riktig, men en tom innboks gir deg en følelse av å ha blanke ark, og nye mailer som kommer inn, oppleves som mer håndterbare fordi du har bedre oversikt. Du mister ingenting, og mailene i detox mappen er søkbare.

Neste tips for å jobbe smartere og bekjempe tidstyver, er å skru av pop-up funksjonen som kommer opp når du får en ny mail. Hver gang du blir avbrutt i en oppgave, så tar det et sted mellom åtte og 20 minutter å komme tilbake til det konsentrasjonsnivået du var på før du ble avbrutt. Gå på «Fil», «Alternativer» og «E-post», og ta bort hakene for meldingsankomst.

Fremfor å gå ut og inn av mailboksen til stadighet, sett av tid – gjerne et par ganger om dagen – til å lese OG håndtere mailer. Det å jobbe i uavbrutte bolker har hjulpet mange til å frigjøre i gjennomsnitt en time daglig.

Siste tips i dag: Mottar du søppelpost, kan du lage en regler som automatisk flytter alle fremtidige mailer fra den avsenderen rett i søpla! Høyreklikk på mailen i innboksoversikten, og velg «Flytt» til «Slettede elementer».

Lykke til med å innarbeide effektive vaner og frigjøre tid! Les mer om gode vaner og personlig effektivitet.

Kilde: Catherine Lemaréchal
www.ticato.no