«Du er feiltastisk»

Kathrine er kjent for sine sylskarpe meninger som finansjournalist. Hun er kjapp i replikken og kan mye om alt. I fjor høst ga hun ut boken «Raushetens Tid» og argumenterte for at omtanken er den nye effektiviteten.

Kathrine er kjent for sine sylskarpe meninger som finansjournalist. Hun er kjapp i replikken og kan mye om alt. Dette er kvinnen du nødig vil møte som motstander i verken Alias eller Trivial Pursuit.

I fjor høst ga hun ut boken ”Raushetens Tid” og argumenterte for at ”omtanken er den nye effektiviteten”. Næringslivet er i stor endring. Heldigvis.

Da Kathrine Aspaas var liten var det ikke å bli journalist som var drømmejobben. Hun ville bli operasanger eller musiker. Hun satt i kjellerstua hjemme i Åsgårdstrand og sang opera – Tryllefløyten, Carmen – og selvfølgelig Evita. I tillegg var Kathrine veldig skoleflink. Sånn irriterende skoleflink. Og veldig smart. Etter hvert ble operaen byttet ut med økonomiske kalkyler på NHH.

På NHH handlet alt om å være kul. Siden hun gikk i klasse med flest gutter, ble hun fort en av gutta. Interessene gikk i finans og jazz. En herlig krysning. Som en av gutta, underkommuniserte hun sine feminine sider. Det var viktig å være kjapp i kjeften, kritisk, analytisk, konkurransedyktig og kle seg i svarte business-klær.

Slik var det til for 10 år siden. Da gikk det plutselig opp for henne at hun hadde undertrykt sin kvinnelighet og da også store deler av sin personlighet. Og det bare for å passe inn i et mannsdominert miljø. Det gjorde henne forbanna og bitter.

Kathrine bestemte seg derfor for å uttrykke sin stolthet over å være kvinne og sine feminine sider. Det ble kjøpt inn fargerike klær, hun begynte å neie, og håret ble stadig vekk satt opp i musefletter.
”Det ble viktig for meg å vise det jeg opplever som de feminine sidene mine, som å være omtenksom, omsorgsfull, reflekterende, emosjonell og sensitivt. Dette var sider jeg ikke trodde passet inn i et mannsdominert yrke. Men det handler jo egentlig om å tørre og reflektere rundt det feminine og maskuline. For å lykkes i en jobb, trenger man begge deler.”

Kilde: lysthode.no