7. desember: Råd

Utsikt Operataket 6. desember 2023

Dagens luke inneholder minst et dyrkjøpt råd fra dagen i går. Snu mac’en/PC’en din opp ned umiddelbart hvis du er så klønete at du søler en hel kaffe latte over kontorpulten.

– Har du forsikring? Altså sånn drulleforsikring? Det bare må DU ha, mamma! Datteren i Gøteborg har helt rett: Jeg burde virkelig ha en klumseforsikring; en forsikring som gjør det legitimt å få dekket mistede, stjålne og knuste briller, samt solbrilller som hopper i havet helt av seg selv, for ikke å si mac’er som er druknet i kaffe latte.

Det er så fort gjort! Skulle bare sette inn strømledningen, og i løpet av et mikrosekund var det skjedd. Kaffe over hele mac’en, samt kvitteringer som lå «arkivert» ved siden av for snart å komme inn i regnskapet for mitt lille konsern. Det finnes gloser for slikt, men de gjør seg ikke på trykk!

Men har jeg en slik forsikring? Sannsynligvis ikke, men hvis jeg skal få sjekket det så trenger jeg mac’en min. Når den er knyttet til skyene, skal jeg alltids lete frem nødvendig informasjon; kontakter, polisenr etc. etc. Nå er jeg i en fremmed PC-verden og får ikke frem min egen e-post (ja da, jeg har den heldigvis på iPhonen) og føler meg aldeles vingeklippet. Dette er naturligvis å regne som et i-lands-problem (!). Jeg ilte av gårde til ihospitalet på Brynseng og fikk lagt inn pasienten. Pussig at en 16″ dubbeditt kan skape slike fartsdumper i hverdagen . . .

Hva gjør man så i denne kjipe stund? Man trenger avspenning. Man drar på yoga. Man legger seg ned på matten. i-fonen er satt på «ikke forstyrr». Men noen etter minutter brytes de konsentrerte avslapping av en skingrende ringetone. Unnskyld, unnskyld . . .

Fullstendig yogert halvannen time senere, og uten arbeidsverktøy settes kursen mot sentrum. Deichmann, Operataket, Halvorsens Konditori, forbi Eidsvolls plass der vinter og kulde ikke stopper demonstranter som sørger for å minne om at det er i Gaza og Ukraina de virkelige katastrofene hender. Hele tiden. Uten stopp. Og uten at noen tilsynelatende kan eller vil stoppe det. Perspektiv heter det.

Jeg tramper for fred og skynder meg hjem til barnebarn og Snøfall 2.

Og hva blir så rådene i dagens luke: Ikke velt kaffekoppen. Pust. (Gratis) Søk hjelp hvis uhellet er ute. (Sannsynligvis dyrt, når man ikke har drulleforsikring, men ihospitalet kan anbefales). Finn en god venn og gå på Halvorsens Konditori 18hyggelig og greit). Tramp for fred. (Behøver ikke koste noe) Klem minst en du er glad i. Idag! Aldeles gratis!