Soup du jour – det er fredag!

Det er fredag, det er høst og det er tid for suppe! Finn frem håndmixeren, gled deg over at man kan pynte med vårløk selv om det er høst. Glem for all del ikke chorizo-pølse – en ekstra spiss på suppen.

Facebook
Instagram

Idag går vi for poteter og purre, men det må litt mer til for at smaken skal sparke litt.

 

Purre- og potetsuppe med spansk chorizo-pølse og vårløk

Til 4 personer.

 

  • 50 g smør
  • 1 liten løk hakket
  • 250 g purre i skiver
  • 200 g poteter, skåret i terninger
  • 1 selleristilk i skiver
  • 1 liten gulrot i skiver
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 laurbærblad
  • en liten kvist rosmarin (valgfritt)
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • salt og pepper
  • vårløk til pynt
  • en liten del av Chorizo-pølse skåret i terninger og stekt, til pynt

Smelt smøret i en stor kjele over middels varme, tilsett løk, purre og selleri og la det surre i 5 min., til alt er mykt , men ikke brunt. Tilsett hakket hvitløk, laurbærblad, gulrot, rosmarin og terninger av potet og rør godt. Hell i bestanden, kok opp, reduser varmen og la det småkoke i ca 40 min. Fjern laurbærblad og rosmarin fra kjelen.

Ha suppen i en foodprocessor eller blend med en håndholdt stavmikser. Smak til med salt og pepper. Pynt med stekt Chorizo-pølse og hakket vårløk.